NL | FR
 
 

 

Dagboek 2013

-> 2009
-> 2010
-> 2011
-> 2012
-> jan 2013

08/11/2013

De zomer is al een tijdje voorbij maar wij mochten hier gelukkig nog genieten van een mooie nazomer. De laatste gasten zijn vertrokken en wij gaan ons langzaamaan voorbereiden op de winter om daarna met volle moed terug aan seizoen 2014 te kunnen beginnen. Onze oudste dochter Ellen vatte haar verdere studies aan , uiteraard met de paarden :) en komt telkens vol enthousiasme naar huis. Ook onze jongste dochter Jill begon al met het 2e middelbaar. Wat gaat de tijd toch snel.

We laten jullie nog even meegenieten met ons van het fijne seizoen met enkele leuke foto's

15/07/2013

Ja, het is eindelijk zomer!!!! We kunnen samen met onze vakantiegasten al enkele weken van een schitterend zonnetje genieten. We maakten van de gelegenheid gebruik om in het zwembad en te duiken en paardjes en hond Falco te wassen ( de één al wat enthousiaster dan de ander). We kregen ook oma en pepe terug op bezoek. Pepe werd direct aan het werk gezet als masseur van de meisjes. En dat mocht wel want zowel Ellen als Jill werden in hun categorie kampioene van de Corrèze!! Nu verder vooruit kijken naar een prachtige zomer met leuke gasten,paardrijden, countrydansen,zwemmen maar vooral genieten.

 

24/05/2013

Het zomerseizoen is voor ons begonnen! We mochten al enkele zeer aangename gasten ontvangen en genoten van het zonnetje. We konden samen met de gasten genieten van het rijden met de paardjes. Voordien gingen we even op blitzbezoek naar Belgie waar metekindje Emilie haar plechtige communie vierde. Ook een dagje Bellewaerde stond op ons programma .Ellen nam deel aan haar allereerste TREC wedstrijd. Ze deed het uitstekend en behaalde met haar team een mooie ereplaats.

 

 

04/04/2013

Enkele weken verder en de eerste wielerwedstrijd van het seizoen zit erop. Ellen en Jill werden in hun categorie beiden 1e!! Erwin haalde een fraaie 6e plaats op een zeer zwaar parcours. Uiteraard waren mama en Falco als twee trouwste supporters van de partij. Thuis wordt er ondertussen ook flink gewerkt. Het eerste raam voor de nieuwe gite werd geplaatst in de vroege ochtendlijke uurtjes onder het waakzame oog van onze drie paarden die ondertussen als grasmachine dienen in onze tuin :)

 

13/03/2013

 

Het jaar 2013 begon voor ons paardje Prélune niet goed. Ze kreeg zware kolieken door het eten van te veel sneeuw en koud water en het waren spannende dagen voor ons meisje. Even later had ze een groot abces in de hals waar ze heel veel last van had. Nu wordt ze daar nog dagelijks voor verzorgd maar we zijn op de goeie weg. Haar streken is ze alvast niet verleerd. Ouderdomsdeken Kashi van 24 jaar kwam goed de winter door en is in volle form. Onze kleine Spanjaard Capone wordt ondertussen verder opgeleid en doet dat supergoed! Ellen en Jill legden tijdens de krokusvakantie opnieuw ruiterbrevetten af en slaagden beiden met glans. Moeke en pappie kwamen ons ook weer opzoeken. Er werd heeel veel hout gezaagd en er werd ook een opening gemaakt voor de tweede gite. Tussen al het werk door gingen moeke en pappie voor de eerste keer mee naar het ski-gebied. De ski's werden wijselijk toch maar aan de kant gelaten maar de après -ski was geen probleem :)

En voor de nieuwsgierigen, ja hoor onze Falco geniet hier nog altijd met volle teugen!

 

 

 

21/01/2013

 

Het nieuwe jaar is al een tijdje bezig en tijdens de kerstperiode gingen we even terug naar Belgie om onze familie en vrienden te zien. Ook dit jaar konden Ellen en Jill het kerstfeest vieren met hun overgrootmoeder Raymonda! We telden ook enkele nieuwe telgen in de familie , achterneefje Stan en de hondjes Laro en Lotus. Natuurlijk vergaten we ook onze Belgische paardjes niet.

Ondertussen kunnen wij ook genieten van een dik pak sneeuw in Vaujour! Ideaal om te gaan skiën naar de Lioran. Naast het skien en paardrijden,bereiden onze meisjes zich ook voor op het aankomende koersseizoen.

.