Gites Vaujour Correze

 

 

 
 
NL | FR
 
 

 

Dagboek 2010

-> 2009
-> jan. 2010
-> 2011
-> 2012
-> 2013

 

18/12/2010
Het volgende verdiep is ook al geplaatst.
Eerst zijn de balken die Sally en de kids hadden geschilderd geplaatst, en daarop is het plafond en de vloer van de zolder geplaatst.
Nu starten we de voorbereiding om volgende dinsdag naar België te vertrekken, we blijven daar tot 1 Januari.
Als we terugkomen kunnen we isoleren en aan de binnenmuren beginnen.

15/12/2010

De proefwerken zijn hier voorbij. Jill kreeg gisteren haar rapport en ze heeft dat prima gedaan! Ze wordt nu volledig geevalueerd als een Franse leerling en dat is niet altijd even gemakkelijk. Het vroeg de voorbije weken extra inzet van Jill en mama (die thuisproefjes maakte en Jill het vuur aan de schenen legde), maar het heeft geloond! Proficiat kleine meid!!
Zondag gingen we met zijn allen naar de kerstmarkt in Argentat waar Ellen en Jill zich amuseerden tijdens het creatief atelier. Ook kleine Falco was mee en hij kreeg tientallen verschillende aaien over zijn kopje. Hij vond het allemaal best. Benieuwd of de mensen volgend jaar nog durven aaien.....Hoop van wel want wij willen een sociale allemansvriend.

11/12/2010

GELUKKIGE VERJAARDAG AAN MIJN LIEF EN ONDEUGEND METEKINDJE EMILIE!!! Dikke kussen van je meter!

Woensdag liep Jill de departementale cross in Brive. Er waren 1800 deelnemers in totaal waarvan 312 in de categorie van Jill. Ze haalde een 16e plaats waarmee ze zich wist te kwalificeren voor de regionale cross in Limoges!
Ondertussen liggen de platen voor de vloer er, en begint Erwin aan het verdiep te plaatsen. Sally is druk bezig met het schilderen van alle balken en dat zijn er heel wat!

 

05/12/2010

Ons plafond is eindelijk af en we zijn begonnen aan het leggen van de platen voor de vloer boven. Ook de meiden dragen hun steentje bij. Ook de kerstversiering werd uitgehaald en Ellen en Jill versierden er op los. Paardje Prélune hoopt dat het binnenkort begint te dooien want waar is al dat lekkere gras.....?

jillerwinversiering 2versiering

28/11/2010
De sneeuw is hier vannacht met bakken uit de lucht gevallen en het landschap is veranderd in een mooi sneeuwtapijt. Falco vindt het allemaal best en speelt er met volle overgave in.
Ondertussen werken we door aan het plafond beneden, nog 1/4 en we zijn klaar.

25/11/2010
We hebben nog enkele dagen werk om het plafond te steken en om het verdiep uit te passen , Falco doet zijn best om te helpen ( af en toe vliegen de vijzendozen in het rond).

24/11/2010
We zijn het plafond aan het steken van onze woonruimte, terzelfdertijd passen we de vloer uit van de bovenverdieping.
Vorig weekend hebben we een andere wagen aangeschaft om de aanhanger met de graafmachine te kunnen trekken.

20/11/2010

Jill nam donderdag deel aan de scholencross van het district. Ze werd er tweede in haar categorie! Gisterenavond kregen we dan het bericht dat ze zich hiermee kwalificeerde voor de departementale scholencross van de Corrèze binnen enkele weken. Goed zo,kleine meid!

 

17/11/2010
De muur is intussen gemetseld, vandaag hebben we een zandstraaltoestel gehuurd om de balken en stenen nog extra te reinigen.

12/11/2010
Onze nieuwe hond Falco is bij ons ingetrokken, hij is nu 7 weken oud en al een flinke kerel.
De tweede dag lukt het al om buiten zijn behoefte te doen, en hij heeft al geleerd aan de leiband te lopen.
De muren waar we de voegen hebben uitgekrabd zijn nog eens met de hoge druk reiniger behandeld, als ze opnieuw gevoegd zullen zijn zal het er erg mooi uitzien.
Momenteel zijn we een binnenmuur voor het verdiep aan het metselen.


07/11/2010
Bijna al het hout is bijgehaald om te beginnen aan het verdiep van onze eigen woning. Ondertussen hebben we de nieuwe weide voor onze paarden Kashi en Prélune afgespannen. De dames hebbes weer een heel stuk weide bij en kunnen terug heerlijk grazen.

02/11/2010
Vandaag samen met de meisjes de trampoline afgebroken zodat ze binnen kan overwinteren.
We halen momenteel alle materiaal om straks aan het verdiep in onze woning te beginnen.
Eerst zijn we nog de crepi binnen aan het afkappen en de voegen aan het uitkrabben zodat we dat stof niet meer hebben als het verdiep er is.

30/10/2010
Er is deze week weer veel bij klanten van ons bedrijf gewerkt.
Toch is er nog tijd gevonden om een deuropening te maken en een deur te plaatsen.
Het was deze week herfstvakantie (1 week vroeger als in België ) Ellen heeft tijdens de vakantie haar verjaardagsfeest georganiseerd.
Mama had te gelegenheid van dit verjaardagsfeest een zoektocht georganiseerd in Bassignac-le-haut, we zullen deze behouden, zo kunnen onze gasten die de gîte huren ook eens deze zoektocht doen.


25/10/2010

Het grote raam is afgewerkt, nog enkele details afwerken en dan kunnen we binnen beginnen werken. De herfstvakantie is hier ondertussen begonnen met mooi weer. Fris in de ochtend, lekker warm in de namiddag. De bergtoppen in de verte vertonen de eerste sneeuw en de natuur meet haar herfstkleuren aan.

18/10/2010

Zaterdag de verjaardag van Ellen. Voor het eerst kwamen oma en pépé samen op bezoek met Nonkel Ronny en Tante Sonja. Aangezien Ellen van niets wist, was het een grote, aangename verrassing. Vader en zoon gingen in lange tijd weer eens samen fietsen, terwijl de dames genoten van een boswandeling.


10/10/2010
Vrijdag is het derde raam boven geplaatst, nu nog het onderste plaatsen en we zitten winddicht.
Vandaag zijn we uit een nest een nieuwe huisgenoot gaan kiezen, rond 11 november kan hij bij ons komen wonen. Zijn papa was zo vriendelijk om ook even voor de camera te posseren.

08/10/2010
Gisteren zijn de zijkanten van het raam aan de voorkant opgemetseld, vandaag is de opening voor het grote raam aan de achterkant boven gemaakt.
Het is mooi zomerweer, ideaal om met onze paarden te rijden in onze piste.

06/10/2010
Raam aan de voorzijde is geplaatst, morgen de muur terug opmetselen.


05/10/2010
Vandaag is de bekisting al gedeeltelijk losgemaakt en zijn de steunbalken weggehaald zodat het mogelijk was om terug op te metselen.
Het was trouwens een prachtige dag vandaag, prachtige zon, geen wind.

04/10/2010

De ouders van Sally zijn vandaag terug vertrokken, in die 2 weken zijn de werken terug goed opgeschoten, en alle voertuigen hebben onderhoud gekregen.
We hebben vandaag nog beton gegoten boven de grote opening beneden, nu drogen zodat we er over enkele weken het raam kunnen inplaatsen.
Ondertussen is er al 1 raam geplaatst boven en zijn we de opening aan het maken voor een 2e raam boven.

30/09/2010

Vandaag zijn de ramen afgehaald. De bekisting in de eerder gemaakte opening in de muur is klaar, morgen gieten we beton.
Sally en haar ma profiteren van het nog steeds mooie weer om de terrassen en de tuinmeubelen te behandelen.

28/09/2010

De binnenmuren van de benedenverdieping staan er al.
Vandaag hebben we de opening in de muur gemaakt om er een raam in te steken, we hebben weer een hele hoop loodzware stenen uit de muur gehaald.
Ons zomerverblijf hebben we naar de weide versleept, als alles volgens plan verloopt hebben we ze niet meer nodig.

25/09/2010

De laatste gasten zijn vertrokken en nu kunnen we ons ten volle storten op het bouwen van ons "huis" in de schuur. Want er mag terug lawaai gemaakt worden. Terwijl Sally en Moeke de administratie en het huishouden goed onder handen nemen, werken Pappie en Erwin de binnenmuren af. Want volgende week moeten de gaten voor de ramen gemaakt worden. We waren deze week 15 jaar getrouwd en dus maakten we even tijd voor een boottochtje op de Dordogne,een bezoekje aan Gimel-les-Casacades en een heerlijke barbecue want de temperaturen deze week liepen weer tot 30 graden.

13/09/2010

Onze laatste vakantiegasten van dit seizoen zijn aangekomen. Daarna gaan we terug zelf in de gîte wonen. We dachten dat onze gasten slechts een week bleven maar aan hun bagage te zien blijven ze een hele maand....We zijn ondertussen druk bezig aan het metsen van de keukenmuur en ook de steunpilaar voor de living werd geplaatst. Tussendoor bezochten we Maison de la paille en Chateau de la Vigne waar je een prachtig zicht hebt. Sally ging voor de eerste keer sedert het overlijden van Rei gaan wandelen met een andere hond. Rei wordt nog steeds heel erg gemist maar Sally genoot toch met volle teugen van haar wandeling.

 

02/09/2010

Wat vliegt de tijd!! De meisjes zijn terug gestart op school. Hun tweede jaar in het Frans! Maar ze hadden nog een hele leuke laatste week want er waren een heleboel vriendinnetjes uit Belgie overgekomen. De zaterdag gingen we dan naar het Festival de l'élévage in Brive waar hun favoriete kalfje Eloise de eerste prijs in de wacht sleepte. Ondertussen is Erwin begonnen aan het metselen van de eerste binnenmuur van ons eigen huisje.

 

24/08/2010

De piste is EINDELIJK af!!! Het zand werd erin gegooid en verdeeld. Wat een werk is dat geweest maar de paarden zijn tevreden en nu de helling er niet meer is,is het ook veel veiliger. Enkel de middencirkel moet nog terug gezaaid worden. De vakantie is voor ons zeer druk geweest. Nu het einde nadert,proberen we af en toe enkele uurtjes "congé" te nemen. Zo gingen we mini-golfen en kajakken. In dit warme weer een welkome afkoeling. Ondertussen lieten we Clément die bij ons te gast is, de gevel afspuiten waar we binnenkort beginnen te voegen. Een helpende hand is altijd fijn!

18/08/2010

De paardenpiste is zo goed als af!! Alles werd uitgegegraven en daarmee maakten we een doorlopend terras naar de gîte. Terwijl het in Belgie regent met bakken,hebben we hier prachtig weer. De meiden houden zelfs een bikini-carwash!

11/08/2010

Ondertussen zijn Nonkel Freddy,Tante Marijke en kroost gearriveerd. Een blij weerzien! Ellen en Jill vinden het heerlijk om te ravotten met hen in het zwembad alhoewel nichtje Eva extra voorzorgsmaatregelen getroffen had. Nonkel Freddy toert de streek rond op zijn brommer en tussendoor zetten we hem aan het werk!! Aja,daar dienen nonkels toch voor hé!

09/08/2010

Het is een komen en gaan van gasten. Het is steeds weer een beetje afscheid nemen en er wordt al eens een traantje gelaten. Maar wetende dat de gasten een fijne vakantie hadden, doet heel veel deugd. Ondertussen zijn we nog steeds aan het werk aan de paardenpiste. Het uitgraven is een gigantisch werk. Tussendoor heeft Erwin nog de tijd gevonden om een hindernis in elkaar te knutselen. De kindjes en de paarden zijn er heel blij mee. Ondertussen springen beide kindjes en beide paardjes al terug 70cm.

01/08/2010

Sedert gisteren zijn we één jaar in Frankrijk! Wat gaat de tijd toch snel. Het was met vallen en opstaan maar we blijven ervoor gaan. Deze week gingen we een dagje naar Carsac waar de meiden de Dordogne onveilig maakten en we de "Jardins des eaux" gingen bezoeken. Ook een dagje parcours in de bomen mocht niet ontbreken. Tussendoor testen Ellen en Jill hun voltigecapaciteiten op Kashi. Voor Kashi is het allemaal goed,zolang ze daarna haar portie knuffels en koekjes krijgt.

27/07/2010

Dit weekend op 25 juli vierde Sally voor de eerste keer haar verjaardag in Frankrijk. De dag begon met een uitstapje met de kids en nicht Els naar het middeleeuws dorpje in Saint-Julien. Daarna gaf Sally een iniatielesje paardrijden om de dag af te sluiten met een lekkere maaltijd en vuurwerk.

23/07/2010

Het was hier de afgelopen week gezellig druk!! Zus Fanny is nog steeds op bezoek,onze vroegere buren huurden de gîte en Nonkel Ronny en Tante Sonja kwamen enkele dagen op bezoek tijdens hun reis door Frankrijk. Onverwacht kwam ook vroegere collega Linda op bezoek. Onze Franse dorpsgenoten begonnen al lichtjes te panikeren want plotseling bleken er meer Belgen in Vaujour te zijn dan Fransen! Maar gelukkig was het een zeer amicale Belgische invasie!

15/07/10 Ondertussen zijn zus Fanny,schoonbroer Didier en de hele kroost in de Corrèze aangekomen. Ellen en Jill zijn superblij hun nichtjes en neef terug te zien en er werd dan ook al heel wat gespeeld,gezwommen,trampoline gesprongen en gelachen. En we hebben ook al samen golf gespeeld. Een hele leuke familieuitstap die voor herhaling vatbaar is.

11/07/10
De broer van Erwin is op bezoek geweest voor enkele dagen, het was heel leuk dat ze er ook eens geraakt waren.
Levi heeft zich erg geamuseerd in het zwembad met de meisjes, en hij was verzot op de graafmachine.
De kleine Liam hield het vooral bij slapen.
De broers zijn ook eens samen een toer gaan fietsen.

7/07/10
De laatste dagen zijn we in de weer geweest om aarde die pappie heeft uitgegraven om de paardenpiste aan te leggen naar boven te brengen.
Deze moet dienen om later een terras aan te leggen..
We zijn ook volop promotie aan het voeren voor ons bedrijf, de wagens zijn van publiciteit voorzien.
We hebben ook een aanhangwagen gekocht die sterk genoeg is om onze graafmachine te vervoeren.
We ontvangen momenteel elke week nieuwe gasten in de gîte, we drinken eens iets samen met hen, bij warm weer kunnen de kinderen samen ravotten in het zwembad, kortom het is genieten.


30/06/10
Gisteren zijn we met Bomma naar de Tuinen van Sothys geweest. We konden er genieten van de prachtige bloemen en planten. Ondertussen doet Pappie verder aan de piste voor de paarden onder het wakend oog van de twee dames Kashi en Prélune zelf! De mini graver schrikt hen helemaal niet af,ze komen zelfs tot in de cabine piepen. Na een lange werkdag kan pappie eventjes verpozen in het zwembad.

28/06/10
Jill is vandaag ook met haar rapport naar huis gekomen, ze heeft het ook heel goed gedaan op school.
Grote verrassing vandaag, de ouders van Sally zijn toch nog afgekomen, ze hadden de Bomma mee.
Pappie is in de namiddag al aan de voorbereiding begonnen om een paardenpiste te maken.

25/06/10
Ellen had vandaag haar laatste schooldag, een jaar school in een andere taal met een mooi eindresultaat afgesloten.
Terwijl Erwin nog steeds bij klanten werkt, is Sally op en af aan het rijden met stenen om ons drainagesysteem op te vullen. Na 3 dagen zeulen met emmers heeft ze een beter transport middel gevonden.

22/06/10
Sally reed gisteren haar eerste endurancerit langs de Gorges de Cère. Ze legde de afstand van 30 km af in 4u28 op een zeer zwaar parcours (door de regen van de afgelopen weken). Zenuwachtig aan de start maar doodgelukkig aan de finish!

20/06/10
Onze website lag er even uit, wie dit hier nu leest heeft intussen de nieuwe site lokatie gevonden.
De laatste week is er bij
ons niet zoveel gewerkt, enkel het zonnepaneel om zwembad op te warmen is geplaatst.
We zijn ons bedrijf begonnen en gaan werken bij de eerste klanten.
Vorige week hadden we in de gîte onze eerste gasten, ze hadden wat tegenslag met het weer, gans Frankrijk had met overvloedige regen te kampen.
Het was wel zeer aangenaam hen bij ons te hebben.
Intussen zijn er al nieuwe gasten toegekomen, en de zon vindt stilaan haar weg terug naar La douce France.

 

14/06/10
Zondag gingen we voor het eerst met Kashi en Prélune samen op wandeling. De twee meiden deden het uitstekend en het is dus voor vele herhalingen vatbaar!
Vandaag is er nog een pad gemaakt naar het zwembad.

Proficiat ook aan Moeke en Pappie die vandaag 41 jaar getrouwd zijn!!

12/06/10
Om de paarden nog wat meer schuilplaats te geven tegen de zon hebben we naast de buitenstal ook nog een tentje gezet (nu kunnen ze een party organiseren).
Op het laaste stuk beton dat we woensdag hebben gestort is er terug en tijdelijke keuken gebouwd, zo kunnen we ons beredden tijdens ons verblijf in de caravan deze zomer. De caravan is sedert vandaag terug onze woonplaats.
Spekkie doet intussen nog steeds goed haar werk, ze houdt de muizen op afstand, wie zich toch te dichtbij riskeert krijgt ervan langs.

09/06/10
De laatste dagen zijn we verder aan het werk geweest aan de buitenstal, deze is afgewerkt.
We hebben de leuning van het terras afgewerkt en alles klaar gemaakt om het laatste deel beton te storten beneden.
In het warme weer houdt Kashi haar siësta.
Zondag waren we uitgenodigd bij onze franse vrienden Andrea en David.

03/06/10
Er is weer veel gewerkt vandaag, we hebben verder gebouwd aan het schuilhok in de weide voor de paarden, en er is 7m³ beton gestort.
Voor dat beton storten konden we rekenen op de hulp van buurman Christian.

02/06/10
Vandaag was het terug zomer, we hebben de voortent opgebouwd en er een vloer ingelegd.
Morgen komen ze met beton voor de vloer beneden.

01/06/10
We zijn bijna klaar voor het eerste deel beton op de benedenverdieping. De bekisting is klaar, de folie ligt op de grond en de meeste bewapening ligt er al in.
Sally is vandaag voor het eerst met Prélune gaan wandelen. Prélune was nog wat nerveus maar het ging uiteindelijk heel goed.

29/05/10
Het ontwaken zonder Rei in huis voelt eenzaam aan, we missen hem heel erg.
Vorige week kochten we een nieuw paard,ze is vandaag aangekomen.
"Prélune" is een 15 jaar oude merrie, een appaloosa. Ze staat nu samen met Kashi bij ons op de weide,De 2 dames komen gelukkig goed overeen.
De werkzaamheden gaan ook verder, we zijn de afvoerbuizen aan het leggen.

28/05/10
Na jaren trouwe vriendschap lieten we deze middag onze hond Rei los. De revalidatie na zijn ongeval verliep niet zoals gepland en de pijn nam de overhand.
Hij is zachtjes heengegaan zoals hij het het liefst had, op de schoot van Sally,zijn vrouwtje aan zijn zijde. Slaap zacht,lieve jongen,je zult hard gemist worden.

27/05/10
De onderste vloer is uitgegraven tot voorbij de deur, Pappie en moeke zijn gebleven om te helpen tot dit grote werk achter de rug was.
Met de stenen en aarde hebben we een grotere parking gemaakt, daar staat nu de caravan waar wij deze zomer in zullen wonen. Ernaast hebben we een pad aangelegd naar de weide.
We zijn ook begonnen aan een buitenstal met de gerecupereerde oude balken zodat ons paard daar kan uit de zon staan indien nodig.

23/05/10
Zaterdag hadden de meisjes vriendinnen op bezoek, met het warme weer deed een duik in het zwembad goed deugd. Papa en Pappie hebben verder uitgegraven aan de vloer beneden.
Zondag hadden we bezoek en zijn we opnieuw in het zwembad gedoken. De koeien kijken toe, ze begrijpen er niks van. We halen in de namiddag 35 graden.

21/05/10
We zijn al 4 dagen bezig met het uitgraven van de vloer beneden, het is een grotere klus als de vorige keer omdat de oppervlakte groter is.
Vandaag is de bovenste laag stenen en beton weg, morgen beginnen we aan het dieper uitgraven van de aarde.
We willen dit nog klaar hebben vooraleer de eerste zomergasten toekomen in de gîte zodat ze geen last hebben van geluid tijdens hun vakantie.

18/05/10
Vorige week hebben we het dakgebinte aan de binnenkant afgespoten met de hogedruk reiniger. Daarna hebben we net zoals in augustus vorig jaar de plankenvloer weggehaald, nu kijken we terug van beneden tot bovenaan in de nok.
Ondertussen zijn we beneden begonnen met uitgraven van de vloer.
We krijgen dus helemaal opnieuw alle werken dus ook foto's zoals het vorig jaar allemaal begonnen is.
Moeke heeft ook al de trampoline getest.
Vandaag zijn we ons gaan inschrijven bij de chambre des Metiers, dit betekent de geboorte van onze zelfstandige onderneming als renovatiebedrijf.

15/05/10
Gisteren is de tuin verder aangelegd, vandaag hebben we gras gezaaid. Ellen verzorgde vandaag het eten.
In de namiddag zijn we gaan deelnemen aan een wandeltocht die georganiseerd werd in ons dorp. Onderweg konden we genieten van de mooie natuur en uitzichtpunten.

13/05/10
We zijn verder de tuin aan het inrichten, Pappie maakt platte delen rond het zwembad met de graafmachine.
Ondertussen maakt Sally de infofolder voor in de gîte en zijn moeke en Jill bezig met de schoonmaak van de caravan.

12/05/10
Vandaag was het onrustig afwachten, Rei werd geopereerd. Om 18.00u uiteindelijk de verlossende telefoon dat het gelukt was en dat we hem mochten ophalen.
Nu huppelt hij op 3 poten rond, de ene moet 3 weken immobiel blijven.
Terwijl we wachtten hebben we ook hard gewerkt, Moeke en Sally hebben het hout uit de schuur verhuisd, Pappie en Erwin hebben boven alles verhuisd en de caravan naar buiten getrokken. Daarna hebben we het plafond binnen gedeeltelijk afgespoten met hoge druk.

10/05/10
Nog eens een heel mooie dag vandaag, we haalden terug de 30 graden.
We zijn buiten verder aan de slag gegaan en hebben een afsluiting geplaatst rond het terras van het zwembad.
Nu kan het afgesloten worden en is er minder gevaar dat kleintjes op onbewaakte momenten in het water sukkelen.
Slecht nieuws vandaag, onze hond Rei is deze namiddag onder een auto gelopen, we zijn ermee naar de dierenarts geweest, zijn heup is uit de kom en zou mogelijks ook gebroken zijn.
Hij heeft nu pijnstillers gekregen, morgen moeten we terug voor verder onderzoek, waarschijnlijk wordt het opereren.

09/05/10
<<<<Gelukkige moederdag aan onze beide mama's, we vergeten jullie niet!>>>>

We gaan nu verder zoals we in augustus vorig jaar begonnen zijn, we maken nu de caravan klaar om buiten te trekken, de voortent is afgebroken.
Eenmaal buiten wordt dit terug ons tijdelijk onderkomen deze keer gelukkig tijdens de zomer.
We maken terug een tijdelijke badkamer, keuken en WC.
Nog goed nieuws vandaag, onze allereerste huurders die hier enkele weken geleden verbleven hebben opnieuw geboekt.
We zijn hier super gelukkig mee en ze komen in een fantastische periode midden september, net de periode van de bronstijd (de periode waarin je elke avond de herten hoort brullen in de bossen).
Deze avond waren we van in onze gîte getuige van een mooi natuurfenomeen. Er passeerde een onweer en je zag op dat moment onmiddellijk damp opstijgen uit de Dordogne , die dampwolken gingen de hoogte in tot in de wolken.


05/05/10
We zijn begonnen aan de voorbereiding van de volgende fase van de verbouwing.
We maken ons klaar om de andere kant van de schuur leeg te halen zodat we daar kunnen beginnen. Eerst breken we onze voorlopige badkamer en keuken af.
De natuur is volledig de kluts kwijt, de laatste weken was het snikheet, vandaag heeft het de ganse namiddag gesneeuwd, we halen nog 6 graden.
Vanaf morgen zullen de temperaturen terug stijgen, tegen eind van de week wordt het terug 20graden.


03/05/10
De mama van Erwin, nonkel Ronny, tante Sonja en nichtje Kelly zijn terug vertrokken. Het was een leuk weekend en we hopen dat we ze snel terug zien.
Gisteren zijn we nog met zijn allen de streek gaan verkennen en 's avonds heeft iedereen zich nog geamuseerd op de trampoline.

02/05/10
Vrijdag is de mama van Erwin aangekomen samen met tante Sonja en nichtje Kelly.
We hebben met hen al leuke uitstappen gedaan en ze hebben ook al het geluk gehad om de herten ter bewonderen die hier in het wild rondlopen.
We hebben een panoramische foto genomen van onze tuin in aanleg.

29/04/10
Deze week is de trampoline geplaatst en de schommel.
Het is de ganse week snikheet geweest, we zijn al goed bruin. Woensdag hebben we BBQ gegeten.
Vandaag is de terras rond zwembad geplaatst, nu kan je zo in het zwembad springen.

24/04/10
Het zwembad is klaar en bijna opgevuld, het water loopt al 22uur.
Van in het zwembad zal men kunnen genieten van het fantastische uitzicht.
Jill heeft vandaag al een test gedaan maar het verse water had toch een beetje te koud (16° !!!)

23/04/10
Vandaag hebben we de wand van het zwembad geplaatst en het zeil erin gelegd. Nu is het water aan het lopen om het te vullen.
Meteen wordt nu duidelijk hoe groot dit zwembad wel is.

22/04/10
Vandaag hebben we een hoop zand die we uit een plaatstelijke zandmijn hebben gehaald gezeefd.
Nadien hebben we het gezeefde zand mooi uitgepast als ideale ondergrond voor het zwembad.

21/04/10
Gisteren is nonkel Ronny terug aangekomen om nog een handje te helpen.Hij was pas aangekomen en er liepen net 2 herten door de weide.
Gisteren is het zwembad al helemaal uitgegraven, vandaag hebben we onder een snikheet brandende zon de muur gemetseld en de bodem mooi vlak gemaakt.

20/04/10
Gisteren zijn we begonnen met het uitpassen van de plaats waar het zwembad komt, vandaag zijn we beginnen graven.
Het is sedert zaterdag al elke dag rond de 30° in de namiddag, we krijgen al een mooi kleurtje.

19/04/10
Gisteren zijn we de uitstap met de ezelkar gaan uitproberen zodat we onze toekomstige gasten goed kunnen informeren.
De kindjes mochten helpen met het klaarmaken en inspannen van de ezels, nadien mochten ze sturen. De tocht zelf liep langs rustige wegen met mooie uitzichten.
Meer info staat op onze site op de uitstappen pagina.

 

17/04/10
De vakantie van onze eerste gasten zit erop. Het waren naturlijk niet zomaar gasten, het zijn goede vrienden en ze naar huis zien vertrekken was dan ook een moeilijk afscheid.
Ook de zus van Sally is vandaag met het ganse gezin terug naar huis vertrokken, zij waren gisteren al afscheid komen nemen, toen was het ook moeilijk afscheid nemen.
De gasten hadden alvast geluk met het weer, ze hebben dan ook veel bezocht in de streek en de toeristische diensten leeg geroofd voor folders voor in onze gîte.
We hebben de laatste dagen ook nog gewerkt, de keuken is verder afgewerkt (nu ontbreken er nog enkel deuren en plinten), en er is vooral nog veel brandhout gezaagd.
Vandaag is de wind pas echt naar het zuiden gedraaid, in de vooravond was het op de terras van de gîte nog 28 graden, we hebben er al van geprofiteerd om buiten te eten.


13/04/10
Gisteren zijn we samen met onze gasten naar de waterval gaan kijken.
Vandaag is de rest van de voorgevel aan de kant van de gîte gevoegd.
Deze avond stonden er ineens 7 wilde hertjes te grazen in de weide achter onze gîte. Voor onze gasten een extra schouwspel.

10/04/10
Vorige week zijn we even over en weer geweest naar België. Hoofd doel van dit bezoek was om het zoontje van de broer van Erwin te gaan bezoeken.En zo konden de kids pasen vieren samen met de neefjes en nichten.
Ondertussen zijn we terug en mochten we vandaag onze eerste officiële bezoekers van onze gîte verwelkomen. Bij wijze van opening hebben we een lintje doorgeknipt.
Toch is Nico al aan de slag gegaan om Erwin te helpen, dankzij deze hulp trekt onze schouw terug zoals nieuw.
We kregen nog een leuke verrassing, de zus van Sally heeft tijdens ons bezoek aan België niks gezegd maar vandaag zijn ze ons achterna gereisd. Ineens belden ze ons op om te zeggen dat ze in de buurt waren.
De hondjes van onze gasten voelen zich onmiddellijk thuis in de gîte.

01/04/10
Kashi heeft een lief!
Sedert gisteren mag ze van onze buurman voor een tijdje op zijn weide staan zodat het gras op onze weide de tijd krijgt om te groeien.
Daar heeft ze hem ontmoet. Hij is is wel een beetje klein, maar Kashi vindt het niet erg.

31/03/10
Het boek van Ernst " De vlucht van Livia" komt uit. Met Ellen op de cover!!!!
Meer info: www.leesin.nl

28/03/10
In de slaapkamer beneden is er nog een lavabo geplaatst, zo willen we extra confort voorzien als de gîte door meerdere gezinnen wordt gehuurd.
We zijn ook gestart met het plaatsen van de keuken.

26/03/10
Kashi zal ook tevreden zijn, buurman Christophe is langsgeweest met de tractor en heeft de weide geverticuteerd. Met de mest die we eerder al hadden verspreid hebben we nog enkel wat regen nodig om het gras uit de grond te laten schieten.


25/03/10
De natuur is hier al zo mooi, nu het lente wordt zie je elke dag verandering. De zonsopgang geeft mooie kleuren.
We hebben een vensterbank gegoten , daarna zijn we begonnen met het voegen van de buitenmuur.

 

23/03/10
Vandaag is de balustrade vernist voor de eerste keer, en zijn de voegen uit de muur aan de straat uitgekrabd.
De zomer is hier precies begonnen, we halen vlot de 20 graden.

 

21/03/10
De ouders van Sally zijn vrijdag weer naar huis vertrokken, die 2 weken zijn weer voorbij gevlogen.
De laatste dag dat ze hier waren hebben we nog de ballustrade geplaatst.
Zaterdag zijn we hout gaan zagen in het bos, we moeten nu zorgen dat we voldoende hebben om ons volgende winter te kunnen verwarmen.
Vandaag is Erwin voor het eerst sedert we hier wonen eens gaan fietsen.


17/03/10
Vandaag was het al meer een zomerdag dan een lentedag. We lopen al in onze T-shirt.
We hebben de parkeerplaats bij de gîte afgewerkt, en er ook een trap naast gemaakt zodat men zonder ongelukken naar het zwembad zal kunnen gaan.
Pappie heeft ook bloemen geplant, zo zijn we nu ook begonnen met het omvormen van de weide naar een tuin.

 

15/03/10
We hadden een heerlijke lentedag vandaag.
Er is nog een extra balk onder het terras geplaatst zodat deze zeker stevig genoeg is.
Sally is samen met moeke nog stenen gaan bijhalen voor de parking.
We hebben een kleine graafmachine gekocht, zo kunnen we nog wat sneller werken.


14/03/10
We hebben stenen aangevoerd om een parkeerplaats te maken voor de gîte.
De laatste dagen zijn we opnieuw hout gaan zagen voor de kachel.
Pappie, Ellen en Jill speelden vandaag mee bij de opnames van een film over Roemeense straatkinderen.
Ellen speelt een straatkind dat achtervolgd wordt door een pooier om in de prostitutie ingezet te worden.
De opbrengst van deze film en het bijhorende boek gaat naar de stichting SOS straatkinderen.
-> http://www.sos-straatkinderen.nl/
-> www.leesin.nl

10/03/10
De badkamer is intussen volledig af. We hebben detailwerken uitgevoerd, plinten zetten, hoeklatjes plaatsen,...
De ingemaakte kasten in de slaapkamers boven zijn ook klaar.
Beneden is er nu ruimte doordat er meubelen boven geplaatst zijn, daar hebben we nu een tijdelijke poort gemaakt en hebben we wat ingericht zodat de wasmachine en de droogkast er kunnen staan.
De kindjes genieten intussen van de aanwezigheid van pappie en moeke.
Vandaag zijn we naar de doortocht gaan kijken van Parijs-Nice hier vlakbij in de buurt.

 

06/03/10
De ouders van Sally zijn hier terug, we zijn zeer tevreden ze terug te zien. De meisjes maken samen met moeke de desserts klaar.
Ook de honden zijn blij elkaar terug te zien , ze liggen samen te zonnen op het terras.
Ze hadden ook een schotelantenne meegebracht , vanaf nu hebben we terug Belgische TV.


03/03/10
Maandag 1 maart is er een nieuw leven bijgekomen in de familie. Liam is de tweede zoon van Andy ( de broer van Erwin)
De werken hier gaan verder, de verlichting in de gîte is opgehangen , er is een schotel opgehangen voor de franse TV, de badkamer raakt stilaan afgewerkt.
Nu we hier wonen is het verleidelijk om tot laat 's avonds door te werken, dan doen we de kleine binnenwerken zoals een extra 2 persoonsbed opzetten. De kids helpen graag mee aan zulke werken.
Vandaag zijn we vlaslemen gaan halen voor de stal van Kashi, hier in Frankrijk is dit vrij onbekend, we zijn het gaan halen bij belgen 130km van ons. We werden er heel vriendelijk ontvangen door Pascal die ons de nodige uitleg gaf en Sally verloor er onmiddellijk haar hart aan een mooie Andalusierhengst. Sponsors mogen zich melden.....

28/02/10
De dag na de zware storm, wij hadden geen schade maar de weg lag vol met omgevallen bomen.

27/02/10
Vandaag hebben we de meubelen verhuisd. Nu is de gîte pas echt gezellig. Nu nog de kleine afwerkingen en we kunnen aan de tuin beginnen.
Vandaag konden we ook voor de eerste keer in Frankrijk een bad nemen, dat is toch even ontspannen en anders dan een snelle was in de douche.
We slapen terug in ons eigen bed.


26/02/10
Gisteren is de keukenmuur voorlopig dichtgemaakt met platen zodat de elektriciteit kan aangesloten worden. De badkamer begint ook afgewerkt te raken.
Vandaag zijn we verhuisd, het is nog wat kamperen we hebben voorlopig enkel de matrassen geplaatst, morgen verhuizen we de meubelen.

24/02/10
Sally heeft vandaag verder gewerk aan het laminaat in de woonkamer.
De gîte is vandaag aangesloten op het elektriciteitsnet, in de voormiddag de kast bekabeld en in de namiddag opgehangen en de bedrading van de gîte aangesloten.


23/02/10
De boilers zijn aangesloten op de waterleiding, de gîte is nu volledig voorzien van water. Het toilet is aangesloten op de riool en dus operationeel.
De bekleding van de muur in de badkamer is ook bijna klaar, en Sally is begonnen aan het leggen van het laminaat in de woonkamer.
We zijn bezig met de laatste loodjes, eind deze week willen wij zelf in de gîte gaan wonen.
Terwijl we zo druk bezig zijn houdt Spekkie alles nauwlettend in de gaten.


19/02/10
Els,Didier en Michiel zijn woensdag terug naar huis vertrokken. Hun verblijf was kort maar stak ons een hart onder de riem en we doen met volle moed verder.
De WC is afgewerkt, Sally is de trap aan het vernissen, ondertussen dragen de meisjes ook hun steentje bij, zij doen de afwas.
Er is al een padje gemaakt in kiezels naar de trap van de gïte. zo kom je al binnen met propere voeten.
Er zijn 2 boilers opgehangen voor de gïte, we voorzien 350 liter warm water zodat er ook bij volle bezetting met 8 personen voldoende warm water is.

15/02/10
Zondag zijn we samen met Els, Didier en Michiel naar Le Lioran geweest. Het lag er meer dan een meter dik met sneeuw, en het krioelde er van de skiërs. Wij hebben het gehouden bij sleeën, de rodelbaan en de aprés-ski.
Ondertussen gaan de werken ook in razend tempo vooruit, het laminaat boven hebben de dames afgewerkt , ze zijn intussen al aan de slaapkamer beneden begonnen.
De heren zijn in de badkamer bezig om het bad te plaatsen en de muur klaar te maken om te bekleden.


13/02/10
Hoera! Vandaag zijn Els, Didier en Michiel aangekomen. Els is de nicht van Sally, zij zijn ook heel goeie vrienden.
Ze zijn deze ochtend aangekomen, ze hadden heerlijk ontbijt mee uit België.
Terwijl Ellen en Michiel de stal van Kashi hebben leeggehaald en ververst, hebben Sally, Els en Jill verder laminaat gelegd boven.
Didier en Erwin zijn begonnen om de trap te plaatsen, nog enkel de leuning afwerken en hij is ook klaar.
s' avonds kan Kashi duidelijk genieten van haar ververste stal.

11/02/10
Terwijl papa verder de muur aan de wc afwerkt zijn mama en Jill begonnen om het laminaat te leggen boven.

10/02/10
We zijn de laatste dagen bezig geweest met het kader rond de WC om deze te kunnen bekleden. De muur aan de deuren van slaapkamer, WC en badkamer wordt nu bekleed.
Vandaag zijn we in het bos hout gaan halen voor de kachel, we hebben het ook gezaagd en gesplitst.

04/02/10
Vandaag zijn we schakelaars ,stopcontacten, zekeringen voor de elektriciteit, en een boiler gaan halen, en een trap gaan bestellen.
We raken stilaan in de fase van afwerking.
De plafonds zijn volledig afgewerkt. En we zijn het toilet aan het installeren.
Ellen kreeg haar tussentijds rapport, ze heeft 91.7%.
Nonkel vertrekt morgen naar huis, hij heeft ons 17 dagen geholpen, we gaan hem missen.

02/02/10
Maandag hebben we tasso tegen het plafond gekleefd, vandaag zijn we aan het schilderen.
Ondertussen is de muur van de slaapkamer beneden afgewerkt en werkt nonkel het plafond af. Dit is echt specialistenwerk, elk plankje moet aangepast worden naar de ruwe vorm van de muur.
's avonds helpen de kids nonkel met het oplossen van sudoku puzzels.

30/01/10
We zijn klaar met voegen op het verdiep, nu nog enkel de WC beneden.
De dakbekleding boven is ook zo goed als klaar, we maken terzelfdertijd ook de kasten die we uitwerken in de schuine wand.

29/01/10
Vandaag zijn we de ganse dag aan het voegen geweest, morgen nog een beetje en het voegwerk binnen is afgewerkt voor de gîte.28/01/10
Het dak is afgewerkt aan de binnenkant.
Vandaag hebben we de voegen uit de muur gekrabt op het verdiep. We zagen elkaar bijna niet staan van het stof.
Morgen gaan we die opnieuw voegen.


27/01/10
De dakbekleding aan de binnenkant is bijna af, door de 150jarig oude balken die verre van recht zijn is dit een echt paswerk.
Nonkel Ronny neemt dit werk voor zijn rekening en past elke plank aan naar de vorm van de balken.

26/01/10
Kashi is er deze week al 2 keer in geslaagd om te ontsnappen op zoek naar verser gras. Gelukkig passeren er bij ons erg weinig auto's en vinden we haar telkens grazend terug op de weide van de boer even verderop.
Vandaag heeft Sally een wandeling gemaakt op Kashi, het ging bijzonder goed en ook Kashi was heel tevreden.
Er is een nieuwe koudegolf op komst, maar we hebben er geen last van, het dak is volledig geïsoleerd en de kachel staat aan.

25/01/10
We zijn bijna klaar met de isolatie en de bekleding van de binnenkant van het dak.

23/01/10
Zondag voorspellen ze regen,vandaag was het mooi weer. Vandaar dat we vandaag onze zondag genomen hebben, morgen gaan we werken.
We zijn naar de bergen getrokken, deze liggen op ongeveer een uur rijden van bij ons. (bergen tot 1850m hoog)
Op sommige bergen kon je al met de auto, andere waren gesloten wegens de sneeuw.
Er zijn ook populaire ski gebieden " le Lioran " . Er was, hoewel het nog geen vakantie is, al veel volk.
Wij hebben er vooral genoten van het sleerijden.
Meer info over dit gebied vindt u op onze uitstappen pagina.


21/01/10
De werken schieten goed op. Met de zon erbij kunnen we over de middag al eens genieten op terras.
We hebben zelfs de tijd genomen om eens tot aan de waterval hier vlakbij te gaan, door de bomen kan je de Dordogne zien, op de waterval zit er momenteel veel kracht door de sneeuwval van de voorbije weken. Een foto van dezelfde waterval in de zomer is te zien op onze uitstappen pagina.

20/01/10
Vandaag zijn we eindelijk aan de isolatie begonnen, we doen tegelijkertijd ook de afwerking.

19/01/10
De bedrading voor de elektriciteit is klaar. Er zijn ook glasdalen geplaatst naast de deur van de badkamer.
De waterleiding is ook geplaatst.
Naast Elektricien en loodgieter waren we vandaag ook garagist.
De uitlaat van de Suzuki is ook hersteld, door het koude weer eerst een tijdje met veel lawaai rondgereden, maar met het mooie weer vandaag ervan geprofiteerd om te herstellen
Vandaag komt de nonkel van Erwin al voor de derde keer sedert ons verblijf naar hier om een handje te helpen.

16/01/10
De gîte begint stilaan vorm te krijgen, momenteel plaatsen we de elektriciteit.
Kachi is ook blij dat de sneeuw gedooid is, nu kan ze weer op de weide grazen.

14/01/10
Vandaag zijn we op soldenjacht geweest. Een badkamermeubel, een vaatwas, een kookplaat en oven, een bad en een toilet hebben we op de kop kunnen tikken.

12/01/10
Maandag en dinsdag was het erg koud, we hebben vooral de tijd genomen om de dieren te verzorgen, wat op te ruimen na de werken van vorige week en om de administratie wat bij te werken.
Maandag is Ellen niet op school geraakt omdat de bussen niet reden.
Vandaag is er om 14.00u beslist om de kinderen met de bussen naar huis te voeren en dat was maar goed ook, rond 16.00u is het beginnen regenen op de ijskoude ondergrond, de wegen werden snel een schaatsbaan.
Morgen is het weer niet zeker of de bussen rijden, we houden de kinderen thuis.
Vanaf donderdag voorspellen ze 10 graden, de wind draait naar het zuiden.

10/01/10
Vandaag samen met Andrea en David en hun kids een wandeling gemaakt in de sneeuw.En vooral met sneeuwballen gegooid.
Vanavond hebben we bericht gekregen dat er morgen geen school is wegens de sneeuw en het ijs.
De wegen worden enkel met sneeuwruimers vrijgemaakt maar er wordt geen zout gestrooid, het is spekglad op de weg.

09/01/10
Het plafond is afgewerkt, het geeft een geslaagde gezellige indruk.
Het is hier volop aan het sneeuwen geweest het ligt nu echt dik.
Het landschap is erg mooi, in de sneeuw zie je overal de sporen van herten en everzwijnen.
We zijn ook erg druk bezig geweest met het opstellen van een reservatieformulier, opstellen van de menu's en het updaten van de website, vanaf nu zijn de prijzen beschikbaar op de site.

07/01/10
We zijn het plafond van de zithoek en de slaapkamer aan het plaatsen.

05/01/10
We zijn terug vertrokken met de verbouwing. Maandag was het nog wat opgang komen, ons terug installeren in de chalet en in de namiddag hout zagen.
Dinsdag enkele elektriciteitsleidingen geplaatst en de binnendeuren voor badkamer en WC geplaatst.
Vandaag met zijn tweeën de houten balken van de verdieping een kleurtje gegeven.

02/01/10
Allereerst willen wij iedereen het allerbeste toewensen in het nieuwe jaar.
De vakantie in België zit er bijna op, morgenmiddag rijden we terug naar het zuiden om verder te werken aan onze toekomst.
We hebben erg genoten van familie (een heel gekke familie soms...)en vrienden, we zullen ze allemaal missen en zien al uit naar het weerzien.
We genoten ook van de diertjes die ons nauw aan het hart liggen en een extra knuffel kregen. En onze hond Rei was jarig op 31 december en werd dus in de bloemetjes (of beter gezegd hondenkoekjes) gezet.


 

TOP

index