Gites Vaujour Correze

 

 

 
 
NL | FR
 
 

 

Dagboek 2009

-> Aug. 2009
-> 2010
-> 2011
-> 2012
-> 2013

 20/12/09
De muur tussen de gîte en de schuur is volledig dicht en geïsoleerd. Dit geeft in de gîte ineens echt het gevoel dat het een huis aan het worden is.
Vandaag was het kerstfeest in het dorp, de kerstman had iets bij voor de jongsten, ook voor onze Jill had hij iets bij.
Woensdagochtend vertrekken we naar België, we blijven tot zondag 3 Januari.

18/12/09
Ellen is niet op school geraakt , de bus is niet vertrokken door de sneeuw. Jill haar school is niet zo ver dus haar hebben we zelf gebracht, gelukkig beschikken we over een 4x 4.
Gisteren was het erg koud om te werken maar we hebben met de nodige pauzes om op te warmen toch een muur afgewerkt.

17/12/09
Het dichtmaken en isoleren van de nok was een hele klus, maar het is afgewerkt.
Deze morgen was het -12 maar de zon schijnt op de sneeuw, het landschap is mooi.
We maken ons stilaan klaar voor de feestdagen in België.

15/12/09
Zondag waren Ellen en Mama ziek ( snotneus) Papa en Jill zijn dan samen naar de kerstmarkt in Argentat geweest, Jill kon er smullen van een suikerspin.
Maandagochtend lag het helemaal wit, het heeft gesneeuwd.
Gelukkig hebben we de kachel net op tijd geplaatst. Nu kunnen we verder het dak bekleden aan de binnenkant en isoleren.

11/12/09
Vandaag is het bovenste deel van de muur tussen de gite en de rest van de schuur geïsoleerd. We zijn ook de isolatie voor het bovenste plafond gaan halen.
In de namiddag zijn we onze kachel gaan halen, we hadden wel hulp nodig om het ding binnen te krijgen. Gelukkig konden we weer rekenen op buurman Christian,vriend David en dorpsgenoot Karl. Zelfs met 4 was het nog zwaar. Enkele minuten(en een gescheurde jas van Christian) later,kregen we de kachel toch binnen. De klinkers waar de kachel op komt zijn nog geplaatst, binnenkort kunnen we verwarmen. Joepie!!


10/12/09
De muur in de zithoek is vandaag gevoegd. Straks komt hier de kachel , Sally is alvast nog wat hout gaan zagen.
Wegens het zachte weer kon je vandaag nog steeds zonder jas buiten werken, maar het was de laatste dag, vanaf vrijdag neemt de temperatuur een flinke duik.Het gaat vriezen en waarschijnlijk ook sneeuwen.

09/12/09
Nu we het voegen onder de knie hebben hebben we nog maar een muur volledig uitgekrabd om opnieuw te voegen. We hebben een kachel gekocht dus moest er ook een schouw komen. Terwijl we hier erg zacht weer hebben is die schouw ook al geplaatst.
Om het dak binnen te bekleden zijn we platen gaan halen, een leuke klus voor Ellen en Jill om die te schilderen.
De eerste binnendeur is ook al geplaatst.

06/12/09
Alhoewel Sinterklaas in dit deel van Frankrijk niet komt, maakte hij dit jaar toch een uitzondering en hij bracht toch cadeautjes voor Ellen en Jill. Papa mocht mee genieten van de spelletjes. Vandaag was het ook kerstmarkt in Saint-Privat. Kleinschalig maar de kindjes vonden het reuze want ze konden er hun eigen taartje versieren. Dit deden ze dan ook met uiterste concentratie!

03/12/09
Het voegen van die oude muren is een klus die met de nodige zorg moet gebeuren, het neemt wat tijd in beslag maar het resultaat mag er zijn.

02/12/09
Maandag is de bovenkant van de wand verder afgewerkt, en is de rest van het plastiek tegen het dak geplaatst. Dinsdag zijn we binnendeuren gaan halen en het materiaal om aan de elektriciteitsvoorzieningen te beginnen.
Vandaag is de crepi verder van de muren gehaald, we zien nu terug de stenen zoals ze ooit gemetseld geweest zijn, nu nog moeten we wel nog terug voegen. We zijn ook begonnen met het leggen van de elektriciteit.

30/11/09
Zaterdag werd er de hele dag hard gewerkt om de bovenste helft van de wand af te krijgen. Met de nodige acrobatentoeren slaagden pappie en Erwin erin....S'avonds waren ze dan ook doodmoe en konden Moeke,Sally,Ellen en Jill er een echte meidenavond van maken. Samen met vriendin Andrea en haar dochters trokken ze naar de "bingoavond" ten voordele van Jill's school. We wonnen "spijs en drank"! Zondag moesten we alweer afscheid nemen van Pappie en Moeke en Laika. Het was heel fijn en we hopen hen hier snel terug te zien......


26/11/09
We zijn begonnen aan de wand tussen de gite en de rest van de schuur. 's Avonds is iedereeen moe van het werken.

24/11/09
Gisteren lichte regen , dan hebben we een poort gemaakt voor de opening beneden.
Vandaag was het terug droog en rustig herfstweer, we konden terug buiten het terras afwerken. Pappie en moeke helpen hard mee, samen met buurman Christian wordt het werk gekeurd.

22/11/09
Gisteren hebben we samen met de kids gewerkt om het terras te maken, ze is bijna af.
Vandaag zijn we naar Collonges-La-Rouge geweest, geklasseerd als een van de mooiste dorpen in Frankrijk, van bij ons 45 minuten rijden.De link voor meer info vindt u via onze uitstappen pagina.
Pappie kon zich vandaag niet op de bouw uitleven, hij is dan maar in de keuken aan de slag gegaan samen met moeke.Ook de honden Rei en Laika amuseren zich samen.

20/11/09
Vandaag zijn de ouders van Sally terug aangekomen, we hadden niet verwacht dat ze dit jaar nog eens zouden komen dus het was een erg leuke verrassing.
We hebben aan de buitenterras gewerkt, hout behandelen en plaatsen.
Sally is vandaag op JOEFM gekomen in het programma gastarbeider bij Leen Demaré.

19/11/09
Deze week zijn de slechte stukken in de zijmuur bijgevoegd en is de slechte bepleistering van de andere muren erafgehaald. De basis voor de muur tussen de gite en de rest van de schuur werd gemetseld.
Door het goede weer zijn we nog snel begonnen aan het buitenterras, deze zou tegen het weekend klaar moeten zijn, vandaag is het hout gehaald en behandeld.
De beide auto's zijn voorzien van frans kenteken en de Suzuki heeft nieuwe banden gekregen.
Aangezien we hier niet aan de slaatjes geraken voor de boterhammen, maken de meisjes zelf de krabsalade à la Tante Sonja.
Jill heeft vandaag deelgenomen aan een interscholen loopwedstrijd, in haar categorie is ze 8ste geworden.
Spekkie geniet ook volop van de zon.

16/11/09
Zondag hebben we de ganse dag doorgewerkt om het verdiep af te krijgen, vandaag zijn nonkel en tante terug naar huis vertrokken.
Het was erg leuk om hun gezelschap te hebben, we zullen ze missen.
Vandaag een ongelooflijk warme dag, echte zomertemperaturen, tot 23 graden.

14/11/09
We zijn begonnen aan het extra verdiep en Sally heeft vandaag verder hout gezaagd voor de kachel.

13/11/09
Wat een heerlijk weer vandaag, zon, geen wind we hebben ons buiten gezet om te aperitieven en haalden 21.3 graden.
We hebben beton gegoten aan de zijkant van de eerder gemaakte raamopeningen, en we zijn de houten balken gaan halen om aan het extra verdiep te beginnen.
Sally en Tante zijn aan de slag gegaan om hout te zagen voor de kachel.
Spekkie heeft vandaag haar eerste muis gevangen, ze is die zelfs trots komen tonen.

12/11/09
In de werken is er een enorme ommezwaai, we zijn aan de binnenwerken begonnen. De stelling is geplaatst, het hout is behandeld en we zijn klaar voor de isolatie.
Het weer is erg zacht, het is bewolkt, geen wind en we halen 17°, we werken in T-shirt. Toch zien we in de verte de sneeuw al liggen op de bergtoppen.
Sally is erin geslaagd na 3 pogingen om de auto's in te schrijven in Frankrijk, we rijden binnenkort met Frans kenteken.
Kashi heeft het erg naar haar zin , na de maaltijd doet ze een dutje in de weide.
Spekkie loopt al vrij rond maar vindt vlot haar weg terug naar haar kussen in de caravan.

10/11/09
Vandaag is de opening afgewerkt met de balken en metselwerk bovenaan.

09/11/09
Het regent al enkele dagen, we hebben het gieten van beton dus uitgesteld tot na het weekend. We hebben van de tijd gebruik gemaakt om het rustig aan te doen en wat te overleggen, tante zorgde voor de versnaperingen en de heerlijke maaltijden.
Vandaag was het droog en zijn we erin gevlogen, het beton is gegoten: Sally schepte het beton in de emmers, nonkel gaf de emmers door en Erwin goor het beton in de bekisting. Tussendoor zijn we nog even op internet naar het verslag van de cyclocross gaan kijken.
Vanavond was de eerste ouderavond op de school van Ellen, de resultaten zijn zeer goed, alle lesgevers zijn zeer tevreden over de inzet van Ellen.

06/11/09
De zus van Erwin is vandaag terug vertrokken nadat er in de voormiddag nog gewerkt is om de bekisting rond de deur te maken.
Het was leuk om terug familie op bezoek te hebben, de nichtjes hebben veel samen gespeeld. Yme is beste vriend geworden met onze Spekkie.

04/11/09
De zus van Erwin is enkele dagen op bezoek.De bagage kon nog net binnen in onze chalet :)!!! Samen met schoonbroer Henk zijn we terug aan het werk gegaan.
De opening voor de deur is intussen groot genoeg, de dorpel is gegoten, morgen plaatsen we de deur erin. Zelfs de kleintjes worden aan het werk gezet om de stal van Kashi proper te maken.

02/11/09
We zijn een week in België geweest.
We hebben vele vrienden terug gezien en de verjaardag van Ellen en Jill gevierd samen met de ganse familie.
Ellen en Jill konden nog eens genieten van hun favoriete paardjes en ook Sally genoot met volle teugen van het rijden met haar grote,witte vriend Gaucho!
De woning in Jabbeke is leeg gehaald en definitief verkocht.
Ondertussen zijn we al samen met schoonbroer Henk en vriend Koen over en weer gereden met een vrachtwagen en is ons ganse huishouden in Frankrijk gelost.
Morgen ( dinsdag) rijden we terug naar Frankrijk met onze poes Spekkie. Het gezin is eindelijk compleet in Frankrijk.

21/10/09
Deze week zijn we met volle moed aan de laatste opening van deel 1 begonnen voor de deur in de zijgevel. Het verplaatsen van de tellerkast voor de elektriciteit ging goed, maar we stoten op enkele enorme grote stenen(+-300 kg), onmogelijk om die te laten vallen , als ze tegen de steunen vallen en die vallen om dan ligt de ganse muur om. We hebben de stelling opgebouwd en met hulp van David, Christian, en Christophe zijn we erin geslaagd om hem op een veilige manier te laten vallen, ondertussen zijn we opnieuw op een grote steen gestoten de deur zal er niet meer in geraken voor we vrijdagmiddag naar België vertrekken.
Er zijn opnieuw 2 kalfjes geboren. Dit jaar is het de letter E bij de koeien en onze buren gaven één kalfje de naam Ellen. Onze Ellen neemt haar meterschap heel serieus en ging op geboortebezoek met zus Jill. Zijn ze niet schattig samen Ellen en Ellen?!
Voor Kashi was het de eerste kennismaking met haar dierenarts. Kashi was aanvankelijk niet zo blij met de DA want die kwam vaccinaties geven. Maar daarna was het koek en ei tussen die twee.

18/10/09
Zaterdag zijn de 2 volgende ramen geplaatst.
Ons leven hier is ineens een stuk confortabeler geworden nu we in de chalet wonen.
Momenteel zijn we ook bezig met de voorbereiding van onze reis naar België. Volgende week vrijdagnamiddag na school vertrekken we.
Vandaag zondag was het erg aangenaam weer(17°C), we zijn naar de jumping gaan kijken in Argentat.

16/10/09
Vandaag is er naarstig verder gewerkt aan de volgende opening, zaterdag plaatsen we de ramen.
's Nachts koelt het erg af, deze morgen was het nog -4°C is de loop van de dag warmt het wel snel op tot 15°C. Om deze periode te overbruggen verhuizen we vanaf vandaag naar de chalet van onze franse vrienden Andrea en David. De caravan dient verder om overdag even op temperatuur te komen.
Het was vandaag de verjaardag van Ellen, we zijn gaan eten in "La belle epoque"


14/10/09
Gisteren waren we druk in de weer om de eerste raamopening in de grote Gîte te maken nadat we de ramen in de voormiddag zijn gaan ophalen. Op de foto zie je ook links van de opening de berg stenen liggen die uit de onderste opening zijn gekomen.
Het maken van de opening op zich valt mee maar de koude wind die erdoor blaast is erg onaangenaam.
Het wordt ook steeds kouder 's ochtends, deze morgen waren de ramen van de auto voor het eerst bedekt met een laagje ijs. Het warmt wel snel op tegen de middag halen we nog rond de 17 graden.
Vandaag hebben we al het eerste raam geplaatst, geniet mee van het mooie uitzicht. Het overstekende stuk dak moet nog afgesneden worden.
We zijn ook al begonnen aan de opening voor het tweede raam.

12/10/09
De vloer is geisoleerd.We hebben nu de oude eiken planken , isolatie en osb platen, later komt daar de definitieve vloer op.
Sally heeft plantjes geplant die ze gisteren van Henny heeft gekregen.
De kids stellen het nog steeds heel goed op school, nog steeds wordt er niet geklaagd en de taal gaat steeds beter.Ellen heeft de eerste proeven goed doorstaan, 17/20 voor engels , voor wekelijkse wiskunde proeven :19/20 - 10/10 - 8/10 en nog eens 9/10 voor frans 19/20 en 18/20.

10/10/09
Nadat de laatste steunbalk is gegoten, zijn deze week de oude gepoetste eiken planken terug geplaatst op de vloer. Deze is nu mooi plat, heel wat anders dan de verzakte vloer die we aantroffen bij de aankoop. De isolatie en de platen om erop te leggen liggen klaar om begin volgende week te plaatsen.
Verder zijn de dakgebinten afgespoten met de hogedrukreiniger, het wordt steeds mooier, we zijn aan de opbouw van de eerste gîte bezig.
Kashi heeft kennis gemaakt met de franse hoefsmid, madam haar nageltjes zijn weer mooi bijgevijld. Eerst moest ze even wennen maar nadien liet ze zich graag behandelen.

05/10/09
Het eerste gat in de muur is zo goed als af, vandaag zijn de balken die de muur ondersteunden verwijderd en is de muur terug opgemetseld terwijl Sally het puin van het gat te maken naar buiten heeft gebracht. Het was erg warm vandaag, 27°.
Er is ook verder gewerkt aan het dichtslaan van de tussenvloer.
Gisteren zijn we de ramen voor de eerste gîte gaan bestellen, volgende maandag worden ze al geleverd.

04/10/10
Vrijdag en zaterdag maakten we bekisting, iedereen hielp mee, mama moest even de schrik overwinnen op de ladder en Jill smeerde de planken in met olie zodat de beton er niet zou aan kleven. Zaterdagnamiddag zijn we begonnen met het gieten van de beton voor de bovenkant van de opening in de muur en voor een tweede steunbalk, tegen 21.00u waren we klaar, moe maar voldaan.
Zondag kregen we bezoek van vrienden uit België. Ellen, Wim en Michiel zijn in Frankrijk op vakantie, ze zitten op een camping op 250km en kwamen even langs.' s ochtends is het hier al wat fris maar geen nood we hadden nog wel een paar kousen voor Ellen, na enkele martini's als aperitief konden de kousen terug af. In de namiddag zijn we samen naar de waterval gewandeld. Het was een leuke namiddag en een blij weerzien.

01/10/09
Dinsdag is er een ganse dag gewerkt om de bekisting en de bewapening voor het gat in de muur af te krijgen.
Woensdag hebben we er beton in gestort, 23 kruiwagens beton zijn erin gegaan. In de namiddag is Fiona het vriendinnetje van Ellen komen spelen.
Vandaag deden we het wat rustiger aan we genieten hier nog steeds van zomer temperaturen overdag tot 26°, 's avonds blijft het tot laat boven de 20°.
We zijn wel begonnen met het dichtslaan van de vloer van het verdiep.

28/09/09
Keihard gewerkt vandaag , samen met David ( dorpsgenoot en vriend) het gat gemaakt, geniet intussen mee van het uitzicht vanuit de schuur.
De andere foto's laten zien hoe Ellen, Jill en Kashi het hier naar hun zin hebben, op de eerste foto staat onze schuur op de achtergrond.

26/09/09
Gisteren is er al een betonnen steunbalk gegoten.
Vandaag zijn we begonnen aan een van de moeilijkste klussen van de ganse verbouwing, het maken van gaten in de 90cm dikke muren voor de raamopeningen. We plaatsen houten balken om de boel te ondersteunen en halen de stenen weg. We werkten enkel in de voormiddag want in de namiddag waren we uitgenodigd op het huwelijk van Christelle en Christophe en de doop van hun zoon Mathis.

24/09/09
Vandaag hebben we met man en macht aan de bekisting gewerkt. Bedoeling is om op de steunpilaren een betonnen balk te gieten die mee de houten balken moet dragen.

23/09/09
De muur is af, we hebben vandaag de balken van de bovenverdieping uitgepast zodat deze vlak liggen, op sommige plaatsen moesten we tot 12cm blokken ondersteken om ze terug vlak te krijgen.
Volgende taak is bekisting maken om de betonnen balken te gieten op de steunpilaren. Die steunpilaren zijn intussen ook allemaal gegoten, we zijn nu de trotse bezitters van een zuilenzaal. Voor die bekisting hebben we al een boog gemaakt voor de doorgang.
Vandaag zijn we 14 jaar getrouwd, we hebben dan ook geen volledige dag gewerkt, samen met de kids en pappie en moeke zijn we naar de Puy-Mary geweest en hebben we een bezoek gebracht aan Salers.

21/09/09
Zondag zijn we naar de "Fête du cheval" geweest in St-Privat. Moeke en Sally hebben hun beste beentje voorgezet door mee te doen met de cowboy dansen.
Pappie en Moeke hebben het hier ook naar hun zin en hebben besloten om nog enkele dagen langer bij ons te blijven, Hoera!!! Zowel het gezelschap als de hulp doen ons plezier.
We hadden vandaag ook weer gasten op bezoek, Carine en Dirk uit Oostende, ons bekend via het werk bij Daikin. Zij zijn op doorreis naar Portugal waar ze een schuur hebben gekocht om er definitief te gaan wonen. Lotgenoten dus!!

18/09/09
Donderdag zijn Wendy,Zende en David (de neef van Erwin) langsgeweest, ze zijn in de streek op vakantie. Heel fijn om weer enkele mensen van het thuisfront te zien. Volgend jaar kunnen we hen al in heel andere "omstandigheden" ontvangen.
Ondertussen gaan de werkzaamheden verder, de balken worden verder gereinigd, de muur wordt verder gemetseld, er worden nog steunpalen gegoten...
En onze Kashi krijgt niet één extra weide maar 2 extra weiden. Naast onze eigen tweede weide, bood buurman Maurice ons zijn kleine weide aan.
Miss Caprice heeft dus steeds lekker groen gras...Samen met Moeke zorgde Sally ervoor dat beides weides afgezet werden en veilig gemaakt werden voor Kashi.
En het wordt blijkbaar een gewoonte op zaterdag want ook vandaag kregen we onverwacht "bezoek". Niet van drie koeien deze keer maar wel van een volledige kudde Limousins onder aanvoering van een grote stier. Gelukkig was Pappie Rudy niet bang en werden de Limousins vakkundig de andere kant uitgestuurd. Het wordt bijna een hobby op zaterdag........

.

16/09/09
Gisteren hebben we samen de verjaardag van Jill gevierd. Onze kleine meid is de eerste van ons gezin die haar verjaardag in Frankrijk mag vieren.
Het mooiste cadeau was vast het feit dat om 16.15u opeens haar Moeke en Pappie aan de schoolpoort stonden. Het was dan ook een heel blij weerzien.
Met wat extra krachten schieten de werken erg snel op. Nonkel Ronny graaft verder uit en creëert extra parkeerplaats. Erwin is begonnen met de metselwerken, en de vader van Sally zorgt dat de gaten waar wind door kan gedicht worden en dat de balken voor het storten van beton op het verdiep ontdaan worden van nagels en vuil. We storten beton om steunpalen te gieten en we hangen dakgoten.
De dames helpen ook aktief mee, er komt dagelijks heerlijk eten op tafel,de was en de strijk worden gedaan en de administratie die de laatste tijd is blijven liggen raakt ook in orde. En onze buurman Christian(Merci Christian!)heeft de geul van de rioolaansluiting dichtgegooid met de tractor. Morgen weer een dag, hopelijk blijven de weergoden ons gunstig gezind en kunnen we nog even op dit tempo doorgaan.

13/09/09
Zondag en hoopvol uitkijken naar de aankomst van Nonkel Ronny en Tante Sonja. Even na de middag waren ze er, ze konden direct genieten van de heelijke temperatuur, de zon en de omgeving dit terwijl we hoorden dat het weer in België toch wat tegenviel.
In de namiddag nog een wandeling gemaakt, daarna voor het eerst sinds we hier zijn patatten geschild en tot frieten gesneden en frieten gebakken.

12/09/09
Vrijdag was niet echt onze geluksdag, het liep nochtans goed, we hadden de ganse voormiddag hard gewerkt, en waren in de namiddag Ellen gaan ophalen. Terwijl we Ellen gingen ophalen deden we boodschappen in Argentat, we hadden ook de aanhangwagen mee om betonblokken te halen om te kunnen beginnen met de metselwerken. Met die blokken op de aanhangwagen die toch wel wat zwaar geladen was terug naar huis gereden, alles ging goed tot op 4km van thuis de vering van de aanhangwagen het begaf :-(( daar stonden we dan. Gelukkig kennen we hier al enkele mensen in het dorp, even vragen en er kwam onmiddellijk iemand(Merci David!)mee om de stenen in zijn bestelwagen over te laden, met de lege aanhangwagen zijn we zo thuis geraakt.
Belangrijkste werk waar we nu mee bezig zijn is het gieten van betonnen steunpalen zodat deze nog kunnen drogen vooraleer we er de balken opgieten en aan de verdieping beginnen werken.
Om te eindigen met een vrolijke noot waar we jammer genoeg geen foto's van hebben maar jullie toch niet willen onthouden : deze morgen stonden er ineens 3 "ontsnapte" koeien in onze tuin. Het waren nieuwe koeien van buurman Christian,die hun eigen weide nog niet goed kennen en onze tuin vonden ze wel heel aantrekkelijk. Wat daarop volgde was een hilarische race achter de koeien met de hele familie en met de buren. We wisten niet dat koeien zo goed konden rennen en springen. Daar stonden we met z'n vieren te zwaaien met onze armen en te "woewoe,allez les filles" naar de koeien.
Kashi, onze pony,keek ernaar en graasde rustig verder. Na een tijdje kregen we de koeien toch uit onze tuin en vonden ze veilig en wel de weg naar hun weide.

 


10/09/09
Gisteren zijn we de muren en de balken met de hogedruk reiniger te lijf gegaan en is er een betonnen muur gemaakt die moet dienen als drainbak voor het grondwater. Vandaag heeft Sally deze gevuld met stenen(heel veeeeeeeeel stenen). Ondertussen was Erwin aan het uitpassen als voorbereiding van de vloer van het bovenste verdiep (jaja,waar de eerste gîte komt).
Heel mooi om te zien is hoe Rei en Kashi aan elkaar gewend raken en elkaar opzoeken. Als Kashi s'middags terug naar de stal komt voor haar middagdutje, dan gaat Rei voor haar stal gaan liggen,dan kijken ze mekaar even aan alsof ze willen zeggen "tukkie doen". Ook op wandeling loopt Rei los mee naast Kashi en dat gaat super.
En om aan te tonen dat we echt alles zelf doen.....zie laatste foto.....T'is crisis hé en alle beetjes helpen :-)


08/09/09
Vandaag is de beton gestort met de hulp van onze buurman die opeens in onze schuur stond met laarzen en schop in de hand (Merci Christophe!), op de foto is te zien hoeveel deze plateau lager ligt dan de vroegere vloer. Nu kunnen we verder werken aan de muren, de gaten maken voor de ramen en kunnen we stilaan beginnen aan de gîte erboven.
We hebben ook kennis gemaakt met de dokter vandaag, Jill is moeten afgehaald worden van school, ze heeft een keelonsteking.

06/09/09
Vrijdag zijn Ellen en Jill opnieuw enthousiast van school gekomen, hoewel de taal erg moeilijk is vinden ze de mentaliteit en de sfeer op school erg leuk.
's avonds waren we uitgenodigd bij franse dorpsgenoten, het was leuk om zomaar als vreemdeling uitgenodigd te worden, het was een toffe avond en kennismaking. De zelfgebrouwen jenever was lekker maar het is toch even wennen, zaterdagochtend had ik hoofpijn.
Zaterdag is het onderste verdiep klaargemaakt om beton te storten, plastiekfolie is gelegd en de netten zijn geplaatst.
Vandaag zondag = rustdag met de dorpsgenoten-vrienden zijn we met de kinderen en Kashi een wandeling gaan maken, onderweg konden de kinderen sprinkhanen op de hand nemen en Ellen en Jill mochten eens vol doorgaan met Kashi in een grote weide.

03/09/09
Vandaag opnieuw zo'n spannende dag waarop je als ouder de ganse dag aan je kinderen denkt. Na Ellen gisteren was het vandaag voor Jill de eerste dag op de franse school. Deze morgen toen ze naar klas moest heeft ze even een traantje gelaten, maar deze avond toen ze uit klas kwam was ze enthousiast, ze had een leuke dag gehad en ze heeft al vriendinnen gemaakt. Ook Ellen is haar tweede dag weer goed doorgekomen. Hiermee is de voor ons gezin onbekende stap naar de franse school al voor een groot stuk geslaagd want het onbekende is er voor de kinderen al niet meer.
Met de aanhangwagen is er ijzer gehaald om later beton te kunnen storten.

02/09/09
Ellen is vandaag voor de eerste dag naar het college gegaan. Wat was ze dapper!!! Zonder verpinken is ze ernaartoe gegaan, mama en papa waren meer ongerust dan Ellen. We zijn erg trots op haar.

01/09/09
Gisteren (zondag) heeft Jill met de auto mogen rijden in de weide op de schoot van papa.
Voor de kinderen nadert het einde van de vakantie, Ellen begint eraan op woensdag 02/09, Jill begint eraan op donderdag 03/09
Voor hen heeft papa nog een speelruimte ineengetimmert zodat ze met playmobil kunnen spelen.
Mama is met Rei naar de dierenarts geweest, hij ,heeft een insectenbeet die niet geneest.
Er is verder gewerkt aan de bekisting zodat er binnenkort beton kan gestort worden onderaan in de schuur. Er is ook een vracht zand geleverd we kunnen straks beginnen met de metselwerken.


30/08/09
Met het kraantje is er nog een sleuf gegraven voor de definitieve aansluiting op de riool.
Ellen en Jill brengen de koeien naar de weide.
Met Kashi lukt het erg goed om in de weide te rijden. Stap, draf, galop alles lukt. Kashi geniet van de aandacht en van de weide.
Ook een wandeling is erg goed gelukt, Kashi doet het rustig aan.
Via skype en MSN geven we rondleidingen, we wandelen dan eens door de schuur met de laptop in de hand, zo kunnen we met de webcam tonen wat we al gerealiseeerd hebben.

27/08/09
Vandaag verder gegraven , even paniek als een rupsband van de kraan was afgelopen , gelukkig snel kunnnen oplossen, binnen laden we alles op de aanhangwagen , die gaan we dan telkens buiten gaan lossen.
Jill is naar de bijles Frans geweest en dan samen met mama zich gaan inschrijven op school.
Van buurman Christian hebben we een grote baal hooi gekregen voor Kashi, ze zal er een hele tijd mee wegkunnen.

26/08/09
Vandaag zijn we begonnen met het uitgraven van de onderste vloer. Keiharde arbeid om die beton los te krijgen, en weinig plaats om te manouvreren met het kraantje. Maar het voelt echt aan alsof we nu de start nemen van de grote werken. De kids helpen mee door het huishouden en de boodschappen te doen. Kashi en Rei houden het vanop afstand in de gaten.

25/08/09
Maandag avond om 18.30u vertrokken. We werden uitgezwaaid door de buren.
Met Kashi mee in de trailer toch goed kunnen doorrijden, we zijn om 04.30u aangekomen.
Snel een dutje doen want we verwachten de technieker van France Telecom. En ja hoor, probleem opgelost, een schakelaartje in de centrale enkele km verderop dat niet juist stond. Hoera , vanaf nu hebben we terug contact met onze dierbare vrienden en familie in België.
De rest van de dag hebben we gevuld met het poetsen en terugbrengen van de trailer, en de weide voor Kashi maken, ze vindt het trouwens heerlijk om er te grazen.
Sally heeft ons huishouden terug wat georganiseerd en Ellen en Jill hebben nog een toertje op Kashi gereden.

22/08/09
We zijn voor het weekend terug in België. Blij om iedereen nog eens terug te zien. En we vieren feest want de mama van Erwin wordt 60 Jaar!
Volgende week dinsdag komt er een tecnhnieker van France telecom om ons internet in orde te brengen.
Wat is er intussen al allemaal gebeurt?
-We hebben de tussenvloer er voor de helft uitgehaald.
-De ouders en de zus van Sally zijn langsgeweest.
-Er is een tijdelijke badkamer en keuken opgebouwd.
-De elektriciteit is wat vernieuwd zodat we onze apparaten met een gerust geweten kunnen aansluiten zonder al die verlengsnoeren.
-We hebben hier al heel wat mensen leren kennen. Ook de kinderen hebben al vrienden gemaakt.
-De muren in de stal zijn met de sloophamer omgeklopt en het steenafval is buitengestort.
-De stal voor de pony (Kashi) is in orde gebracht.
-Ellen en Jill mogen de pasgeboren kalfjes bij de buren voederen met de papfles.
-En we kregen leuk onverwacht bezoek van ex Daikin collega's Peggy en Frederick.
-Om het gras terug kort te krijgen heeft de buur de dag van ons vertrek naar België 37 koeien in onze "tuin" geplaatst.
Hier enkele sfeerbeelden van de voorbije weken:

Wat zijn de eerstvolgende plannen :
-Maandag rijden we terug met de pony en de poes mee.
-Woensdag komt een aannemer met een kleine kraan om de vloer van het onderste verdiep uit te graven en een sleuf te maken om de riool definitief aan te sluiten.
-Dan laten we beton komen om er een nieuwe vloer in te gieten, en kunnen we terug verder doen om de eerste gîte klaar te maken.

We hopen om vanaf dan over een internet aansluiting te beschikkken zodat we de site regelmatiger kunnen updaten.12/08/09
Als het licht wordt beginnen we eraan tot het donker wordt, zo zitten onze dagen nu in elkaar.
Ondertussen werd een vloertje gelegd in de voortent en werd deze omgetoverd tot een klein woonkamertje met wat leuke herinneringen van ons huis in Jabbeke. Er werd een badkamer gemaakt, het toilet werd geplaatst,de wasbak geplaatst,de bijhorende afvoer werd gelegd, de wasmachine werd geplaatst,het terras werd helemaal opgekuist en er werd een "bloederige" (van de meters hoge braamstruiken) doorgang gemaakt naar de weide.
We gingen tussendoor op bezoek bij de burgemeester, leerden de plaatselijke kruidenier kennen en kochten onze eerste baguette van de rondrijdende boulanger.
Vrijdag komt Fanny, de zus van Sally, met haar gezin op bezoek. We kunnen haast niet meer wachten om iemand van het thuisfront te zien want het gemis is toch wel groot...

10/08/09
De vakantie zit er al weer op voor ons. Ellen en Jill blijven nog een weekje samen met moeke en pappie in het vakantiehuisje. Zij kunnen nog wat rustig genieten terwijl wij al ons beste beentje zullen moeten voorzetten om de schuur voor hen wat leefbaar te maken.
Wij zijn deze morgen naar de bank geweest, hebben een afspraak gemaakt bij de Chambre des Métiers en hebben daarna de ganse dag gewinkeld.
Buizen, planken, toilet, wasbak,koppelingen,machines allerhande tot een waslijn toe, alles ging mee in de auto en in de aanhangwagen.
Eenmaal in Vaujour zijn we nog aan de werken begonnen tot het donker werd.....

31/07/09
Het is 5u in de morgen en in Jabbeke staat alles klaar voor vertrek. De kindjes zijn superflink en helpen nog de vaatwas legen en de laatste kleinigheden in de auto leggen. We zijn weg...
Ik heb nog nooit alleen de rit naar Vaujour gemaakt en de ring rond Parijs baart me toch wat zorgen. We hebben dan ook een beetje pech want er is wel degelijk file op de ring. Maar even later zijn we veilig en wel door Parijs en kunnen we lekker doorbollen. In de namiddag slaat de vermoeidheid toe en op de koop toe krijgt de auto weer kuren....Starten na een stop gaat heeel moeizaam en als ik tijdens een volgende file of aan de péage moet stilstaan moet ik met mijn gaspedaal blijven spelen. Ik ben precies een rallypiloot.
Maar om 16u ben ik eindelijk met de kindjes en Rei ter plaatse. Erwin is dolgelukkig ons te zien en leidt ons rond in onze nieuwe "woning".
Dankzij onze Nederlandse vrienden Henny en Ernst kan ik s'avonds de voetjes onder tafel schuiven en kunnen Ellen en Jill heerlijk afkoelen in het zwembad op Domaine Lachaud.
Morgen vertrekken we voor een weekje op vakantie naar Orgnac-sur-Vézère, nog eventjes ontspannen voor de grote inspanning...

30/07/09
Nu de caravan binnen staat ben ik wat aan de inrichting van onze tijdelijke woonst gaan werken. De voortent opgezet, en alles een vaste plaats gegeven. Ik hoor dat het in België slecht weer is , hier schijnt de zon en is het lekker warm.
Morgen komen Sally en de kinderen hierheen , ik zie er enorm naar uit.

29/07/09
Vandaag de de waterleiding aansluiting gecontroleerd, het was beter dan verwacht, daarna heb ik ze aangesloten.
In de namiddag samen met de buur met zijn traktor de caravan binnen in de schuur gezet, nu zijn we minder weersafhankelijk

28/07/09
De telefoonmaatschapij is langsgeweest om de kabel te plaatsten, het duurt nu nog 15 dagen eer we op internet kunnen , tijd nodig om te aktiveren.
Samen met de buurman een elektriciteitskabel verwijdert die van onze schuur naar zijn schuur liep.
De deuren en poorten voorzien van nieuw ophangwerk waar nodig zodat ze terug op slot kunnen, er staat hier intussen toch wel wat gereedschap.
En ook een eerste probleem ontdekt, de leiding waar het water binnenkomt kan ik een kwarttoer draaien heen en weer, die loopt door de 70cm dikke muur. Aan de buitenkant een put gemaakt en daar zie je de leiding niet draaien, dus als er een lek is loopt het water in de muur!!! Morgen wordt dit verder onderzocht , het is nu 22.00u , ik zit nog steeds buiten , het is lekker warm.

27/07/09
Erwin is vertrokken, net voor het vertrek zijn er nog enkele buren langsgeweest.
Na een rit van 11.5uur met de aanhangwagen volgeladen om 20.30u aangekomen. Tijdens de lange eenzame rit speelt de film van je leven, nu rij je naar een nieuw onbekend leven.

Direct na aankomst nog de aanhangwagen gelost, tegen dan was het donker.
Ook de avond valt zwaar, de eenzaamheid valt duidelijk tegen.

26/07/09
Vandaag is Erwin voor de laatste keer met de wielerbende van Gistel gaan fietsen.
De kindjes reden hun laatste zondagles bij manege Mustang in De Haan. Daar konden ze deze week nog meegenieten van het kampvuur en van de nachtwandeling aan het strand. En ze mochten zelfs een nachtje op de manege blijven slapen. Een herinnering die ze zullen koesteren. De vriendjes en vriendinnetjes die ze daar gemaakt hebben, nemen ze mee in hun hart en deze morgen werd duidelijk dat Ellen en Jill door hun manegevriendjes zullen gemist worden.
Deze avond hebben we er nog een op gedronken met de wielervrienden. Stuk voor stuk mensen waar we de voorbije jaren op konden rekenen en die we erg zullen missen.
Het was een emotioneel weekend, waarbij regelmatig een traantje werd weggepinkt maar we hebben ook enorm gelachen en heel wat herinneringen opgehaald. En vooral geklonken op de toekomst!!! Binnen enkele uurtjes vertrekt Erwin naar de Corrèze. Alles staat klaar. Het avontuur kan beginnen.....

25/07/09
Vandaag was er voor de verjaardag van Sally een feestje gepland met onze ouders en broer en zussen.
De broer van Erwin kon er niet bij zijn, op reis in La douce France.
Dit feestje was ook weer speciaal, een echt afscheid is het niet, natuurlijk houden we contact en zien we elkaar terug maar bij het idee dat we binnekort 850km uit elkaar leven worden er toch traantjes weggepinkt.
Wij beseffen hoe hard het moet zijn om ons in dit avontuur te zien storten we zullen hard werken om te tonen dat jullie zich om ons geen zorgen hoeven te maken, en dat de kindjes gelukkig zullen zijn.

24/07/09
Vandaag was de laatstewerkdag bij Tyco Electronics voor Erwin.
De reacties van de collega's waren echt fantastisch, ook bedankt voor de attentie waarvoor ze hebben samengelegd. Het was er leuk werken, er was een goeie sfeer onder de collega's. Na het werk zijn we nog met enkele van hen iets gaan drinken.
De avond hebben we doorgebracht bij Nico, Ingrid, Hanne, Jesse, Wim, Ellen en christine, goeie vrienden die ons eigenlijk hadden uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van Hanne.
Later op de avond bleek dat er nog meer aan de hand was dan enkel de verjaardag van Hanne, ze hadden samen ook een afscheid ( lees tot weerzien) voor ons voorzien, ze zijn de weken voordien bezig geweest met het maken van een DVD met beeldmateriaal uit het verleden en met een boodschap.
Het was even slikken maar o zo mooi. Natuurlijk blijven we in contact, de kms zullen onze vriendshap niet breken.

18/07/09
We hebben een voorschot betaald voor Kashi, de lievelingspony van Ellen en Jill. Kashi komt eind augustus in Frankrijk op de weide.
Een oude meid met veel pit en kuren, we gaven haar reeds de franse naam: "Miss Caprice"

13/07/09
We zijn terug na een weekend Corrèze. Met de hulp van Nonkel Ronny en Tante Sonja is de caravan tot ginder geraakt waarvoor 1000 maal dank.
Terwijl we ginder waren hebben we nog een bankrekening geregeld bij de plaatselijke bank, en is de defintieve akte bij de notaris getekend.

09/07/09
Vandaag is de compromis getekend voor de verkoop van ons huis te Jabbeke. Toch even slikken, we hadden het zelf gebouwd, onze kinderen zijn er grootgebracht.

06/07/09
We moeten toch al even enkele goeie vrienden bedanken voor de dingen die we via hen konden krijgen. Hout, bouwsteunen, WC voor in de caravan, ...
Deze dingen helpen ons een hele stap vooruit en wij zijn er erg dankbaar voor.

30/06/09
Een zware dag voor de kids vandaag, het was hun laatste dag op school.
Vandaag de plannen vastgelegd om de caravan naar de Corrèze te trekken.

28/06/09
We hadden nog een mega probleem met de caravan, de remmen liepen steeds warm. Uitendelijk is het probleem opgelost, daarvoor hebben we wel het volledige remsysteem aan de koppeling met de wagen moeten demonteren

25/06/09
Deze week hebben wij het echte officiële nieuws kunnen brengen dat wij naar Frankrijk zullen verhuizen, voordien was het steeds in spanning afwachten hoe het zou aflopen met de bouwvergunning.
We kregen van de burgemeester volgend bericht:

Monsieur,
Je vous informe que votre permis de construire a été signé et un exemplaire vous a été adressé par courrier le 23 juin 2009.
En espérant vous rencontrer prochainement,
Salutations distinguées
Le Maire
Josette PUYRAIMOND

Ondertussen weten we dat onze dochters hun best hebben gedaan op school, beiden zijn met een goed rapport naar huis gekomen.
We zijn de caravan gaan ophalen, die staat nu voor de deur, ook voor de buren het signaal dat het vertrek nadert.

 

 

 

 

 

TOP

index