Gites Vaujour Correze

 

 

 
 
NL | FR
 
 

 

Dagboek 2011

-> 2009
-> 2010
-> jan. 2011
-> 2012
-> 2013

02/12/2011

Het prachtige weer blijft hier aanhouden. Gisteren op 1 december mochten we in de namiddag op ons terras 25 graden opmeten!! We genieten dus volop! Zelfs Kashi en Prélune vleien zich neer in het zonnetje. Jilleke deed onlangs terug mee aan de cantonale loopcross. Ze werd daar tweede in haar categorie. Hiermee plaatste ze zich voor de departementale cross van volgende woensdag. Alle duimen omhoog dus! Ondertussen krijgt ook onze gang een face-lift.

16/11/2011
De grote poort is intussen geschilderd, en we hebben aan de paardenweide een hekken gemaakt.
Voor het zwembad is er nu ook een kiezelpad voorzien, door de kleigrond hadden we daar vroeger steeds een natte plek die soms wel eens vrij glad was.

14/11/2011

Moeke en pappie hebben ook al een groot deel van hun hart verloren aan de Corrèze want ook nu staan ze weer bij ons op de stoep! Geen vakantie maar de handen uit de mouwen steken is hun leuze. Er werd alweer vanalles gedaan : de tuin werd in zijn winterkleed gezet en er werd aangeplant op de schuine helling, er werd opnieuw heel veel hout verzaagd en de grote poort kreeg een face-lift. Daarnaast werden ook nieuwe palen geplaatst in de weide,de paardenstal kreeg een winteronderhoudsbeurt alsook de terrassen, ook de auto's werden niet vergeten. Onze paardjes keken ernaar en legden zich er rustig bij neer :) Ondertussen nam Jill opnieuw deel aan de cantolale loopcross. Ze werd tweede in haar categorie!!! De limiet voor de departemantale loopcross lag dit jaar zeer hoog; we wachten deze week af of ze met haar tweede plaats geselecteerd zal zijn. Er was ook even tijd voor ontspanning. Chateau de Castel'na stond op het programma gevolgd door een bezoekje aan het leuke stadje Saint-Cere.

 

 

03/11/2011
Ellen en Jill hebben zich verkleed voor halloween tegen dat tante Iris, nonkel Henk en Yana en Yme maandagavond aankwamen.
De volgende dagen konden de neefjes en nichtjes samen spelen, en zijn we er samen op uit getrokken.
De ene dag was het weer al iets beter dan de andere maar we hebben zeker en vast de zon gezien.
Het was een geslaagd verlengd weekend, we hebben ervan genoten.


31/10/2011
Deze middag BBQ , zo'n heerlijk weer eind oktober!
Levi mocht bij buurman Christiaan op de tractor.

30/10/2011
De broer van Erwin is langsgekomen, de broers zijn al samen gaan fietsen.
De neefjes Levi en Liam vinden het ook erg leuk in de Corrèze, onze hond Falco is hun beste vriend.
Liam wil Kashi al meenemen naar huis.
Uiteraard wordt er hier nog verdergewerkt ook, we plaatsen een deur om onze inkom te scheiden van de rest van het gebouw.

18/10/2011
En de zon die blijft hier maar stralen, we zijn eind oktober en we halen nog dagelijks 25°.
Er wordt bij klanten gewerkt en tussendoor is er van het middelste deel van de schuur een atelier gemaakt (Het lijkt wat op het werkhoekje in de garage in Jabbeke , maar dan enkele keren groter).
Ellen en Jill genieten volop van Prelune en Kashi.


05/10/2011

Stralende zon, hoge temperaturen! Het weer is ons gunstig gezind. We trokken afgelopen weekend naar de departementale sportdag van de Corrèze. Er mochten heel wat verschillende sporten gratis uitgeprobeerd worden. Ellen en Jill haalden hun hartje op! Zelfs Falco vond het superfijn want hij vond er al snel een vriendinnetje. Ondertussen zijn we gestart aan de voorbereidingen voor de plankenvloer in het middelste deel van de schuur.

25/09/2011
Vorige week is de nieuwe paardenstal afgewerkt, Kashi en Prélune hebben u elk een eigen verblijf naast elkaar.
Het terrasmuurtje is ook afgewerkt.
Zaterdag was het verjaardagsfeestje met de klasgenootjes van Jill

15/09/2011

Onze kleinste meid is vandaag jarig!!! Proficiat Jill met je elfde verjaardag!

We hebben de afgelopen weken hard gewerkt samen met pappie en moeke. Onze opslagruimte werd door moeke flink onder handen genomen en we vonden heel wat verloren gewaande "schatten". Pappie en Erwin werkten onder een heel warme zon aan de stal van Kashi en Prélune. De oude eiken vloer in het middendeel van de schuur werd uitgebroken en gerecupereerd om de stal te maken. Binnenkort kunnen onze dames er voor het eerst gebruik van maken. Tussendoor bezochten we Rocamadour en het Parc des singes. En voor het eerst in heel lange tijd trokken we er als gezin een weekendje op uit naar het Bassin van Arcachon. Heerlijk.....

05/09/2011
Gisteren is Jill terug gestart op school, Vandaag Ellen.
Ondertussen zijn de ouders van Sally aangekomen, tijd om er hier weer volle bak in te vliegen.
Onder een stralende zon hebben we het oude stalletje dat naast de schuur was gebouwd afgebroken, zo hebben we een mooiere tarras gemaakt.


25/08/2011

Zoals beloofd, de foto's van ons bijna afgewerkte huis. Er moet hier en daar nog wat geverfd worden en wat sierlijstjes enz....maar we zijn toch al heel content met ons nieuwe stekje. Deze week werd ons paardje Kashi ook 23 jaar! De "oude" meid heeft al heel wat kindjes op de rug gedragen en werd voor haar verjaardag dan ook in de watten gelegd.

10/08/2011

Ja!!! We zijn terug!!! Na meer dan een maand volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld bij gebrek aan telefoon en internet (met dank aan France Telecom grrrr), kunnen we iedereen eindelijk weer laten meegenieten van La Douce Corrèze. Het was al een drukke zomer met een weerzien van familie en vrienden,onverwachte en verrassingsbezoeken,oude vriendschappen en nieuwe vriendschappen,paardrijden,ezelrijden,zwembad,spelletjes spelen,aperitieven enz....Sally vierde haar 37e verjaardag en nam samen met Ellen en Jill voor de eerste keer deel aan een countrydans spektakel. Ook een bezoekje aan de Tour de France stond op het programma.Tussendoor werd verder gewerkt aan de keuken en ons huis maar die foto's zijn voor een volgende keer. We laten jullie eerst even meegenieten van een zomer in La Douce Corrèze!

 

 

22/06/2011

Het is weer een drukke week! We werken verder aan de plaatsing van de keuken en de gite is ingepalmd door een "bende" fietsers. Maar het moet gezegd , het is een gezellige, charmante bende heren. Ze trokken samen met Erwin naar de Puy Mary . Het was afzien.....Maar s'avonds werd het leed gauw vergeten met een heerlijke barbecue. Barbecuen kunnen ze alvast als de beste!!

15/06/2011

Proficiat aan Moeke en Pappie die gisteren 42 jaar getrouwd waren!!!

We hebben hier deze week echte zwembadtemperaturen!!! We koelen af in het zwembad en met wandelingen langs de Dordogne. Zondag hielden we samen met onze gasten en bezoekers een Belgische barbecue. Het was een gezellige boel en iedereen genoot. Uiteraard werd er ook gewerkt. Het raam in onze boog werd geplaatst en de verdere voorbereidingen op de keuken te plaatsen zijn begonnen. Onze Prélune mag samen met onze gasten "werken".

04/06/2011

We genoten ook hier de afgelopen weken van stralend weer. De temperatuur van het zwembadwater was al 25 graden! Tussendoor werd ook de vloer voor de keuken gelegd. Nichtje Yana vierde haar plechtige communie en dus zakten we af voor een blitzbezoek aan Belgie. We bezochten er met de ouders Technopolis en uiteraard mocht een strandrit met Sally's geliefde paard 'Gaucho' niet ontbreken. Het was veel te kort maar ja de eerste zomergasten zijn hier aangekomen en we beginnen aan hopelijk een heel leuk zomerseizoen.

16/05/2011

Joehoe, zaterdag konden we eindelijk de chappe in de woonkamer gieten samen met de hulp van buurman Christophe. Zondag was het uitblazen en gingen we naar "Fête de la fraise" in Beaulieu. We konden er genieten van prachtig weer, lekkere aardbeien en heel wat straatanimatie. Ondertussen komen poes Spekkie en puberhond Falco steeds beter overeen. Samen slapen,samen eten, samen spelen. En raad eens wie de baas is....

 

06/05/2011

De dagen vliegen voorbij. Er werd de afgelopen weken met Moeke en Pappie weer hard gewerkt. Al het hout voor de winter werd gezaagd en geklasseerd, er werd gras gezaaid, bloemen geplant,een hekken voor het terras gemaakt, geschilderd, gepoetst enz....Ondertussen begon Sally aan de voegwerken in onze woonkamer. Er was ook tijd voor ontspanning en een feestje want Moeke was jarig op 5 mei.

19/04/2011

De paasvakantie is ook voor ons begonnen ( een weekje later dan in Belgie). We genieten met volle teugen van de vakantiegasten en van onze familie die aangekomen zijn. Ook Falco geniet van het spelen met kleine Maya! De huifkartocht met de ezeltjes was voor allen dolle pret ( merci Mr.Louveau pour les photos).

03/04/2011

We leven nog, jawel hoor...Maar we moeten nu éénmaal deze week verhuizen want de vakantiegasten komen eraan en dat betekent alles geven en niet veel tijd...Onze bovenverdieping ( die tijdelijk als appartement zal dienen) krijgt meer en meer vorm. Het bad met bijhorende mozaiek werd geplaatst en de meisjes beginnen hun kamertje in te richten met leuke spulletjes en kleurrijke accessoires. Falco werd ondertussen 6 maanden en is al een flinke puber! Liefst van al vertoeft hij bij de meisjes en houdt hen heel goed in de gaten. Geen jongens op ons erf de komende jaren.....(hahaha)

21/03/201

De trap werd door Sally ondertussen in een kleurtje gezet en deze week gaat de tweede laag vernis erop. We zijn ook al bezig bedden en kasten uit elkaar te halen, weer in elkaar zetten enz....We blijven bezig. Tussendoor nam Jill deel aan een schermtoernooi voor scholen. Ze won allevier de duels en behaalde met de school een derde plaats. Ellen vertrok naar Italie met school en daar was poes Spekkie het niet mee eens....Ze vond dat er voor haar nog wel een plaatsje over was!

 

10/03/2011

Ook deze week hebben we bergen werk verzet. Nichtje Els en Sally zorgden dat er laminaat gelegd werd op de volledige bovenverdieping. Erwin en Didier zorgden voor de schouw( de dames hebben wijselijk niet gekeken toen de heren het hoge dak op moesten geraken). Didier installeerde de trap en zorgde voor plinten aan deuren en muren. Er was ook even tijd voor ontspanning. Sally nam Didier en Michiel mee voor een wandeling te paard in een stralend zonnetje. En nichtje Els mocht mee op country-dans les. Merci voor de hulp Els, Didier en Michiel!

04/03/2011

We hebben met zijn allen keihard gewerkt afgelopen week en ploften iedere avond moe in de zetel. Op de volledige bovenverdieping werd tasso aangebracht en alles werd daarna geschilderd. De meiden kozen voor hippe, flashy kleuren en wij hielden het voor onze slaapkamer op zachte tinten. De hondjes Laika en Falco kwamen heel goed overeen en ravotten heel de tijd samen om daarna een dutje te doen dicht bij elkaar.

28/02/2011

Moeke en pappie zijn ondertussen gearriveerd. De volledige bovenverdieping werd van een geschilderde onderlaag voorzien en we zijn begonnen met overal tasso aan te brengen. Ellen en Jill hebben krokusvakantie en legden hun frans ruiterbrevet af. Best moeilijk hoor! De theorie in het frans en dan de praktische proeven die zich hier vooral op het buitenrijden toespitsen. Voor Jill extra moeilijk want tijdens de voorbereiding s'morgens viel ze tijdens een sprong van haar paard met als gevolg gekneusde ribben. Toch legde ze s'namiddags haar proef af! Ellen en Jill slaagden allebei!!

20/02/2011

De bovenverdieping is volledig gevoegd en we zijn aan de eerste schilderwerken begonnen. Ondertussen is nichtje Kelly met vriend Steve op bezoek. We trakteerden onszelf op een dagje verlof en gingen mee naar het skigebied. Ellen en Jill vonden het fantastisch en beginnen het skiën al behoorlijk onder de knie te krijgen.

06/02/2011

Het is alle hens aan dek om ons huis tegen april klaar te krijgen. Dus helpen Ellen en Jill in het weekend goed mee! Gelukkig hebben de meisjes twee rechterhanden. Sally is, nu het niet meer vriest, terug beginnen voegen. Nog een duwtje en dan is de volledige bovenverdieping gevoegd.

ov

 

30/01/2011

Het is even geleden dat we nog iets posten op het dagboek.
We hebben de voorbije weken volop verder gewerkt aan het creëren van slaapkamers en een badkamer dmv gipswanden en aan het plaatsen van de elektriciteit.
Nu alles er bijna staat willen we graag het resultaat tonen, wie de oriëntatie kwijt raakt mag het uiteraard zelf komen bekijken:

Slaapkamer mama en papa:


de gang met trapgat:


De badkamer:


De wc:


Slaapkamer Ellen:


Slaapkamer Jill met dressing:

17/01/2011

We zijn al enkele weken weer constant aan het werk, dus was het gisteren tijd om een dagje verlof in te plannen. We trokken naar Le Lioran. Voor Falco zijn eerste uitstapje naar het skigebied. We genoten van een stralend winterzonnetje en Erwin en de meiden trokken ook de schaatsen aan.

13/01/2011
Sally is al enkele dagen aan het voegen van de binnenmuren, Erwin is is druk geweest met het bijhalen van materialen en is nu begonnen met het plaatsen van wanden met gipsplaten.

 

05/01/2011

Gelukkig nieuwjaar aan iedereen! Een jaar vol vreugde, liefde en een goeie gezondheid toegewenst.

We zijn terug op onze berg in de Corrèze. Het was heel fijn om familie, vrienden ,buren ,kennissen enz terug te zien. Jammer genoeg was de tijd veel te kort. De meiden genoten met volle teugen om hun nichtjes,neefjes en vrienden en vriendinnetjes terug te zien. Onze kleine Falco maakte de hele reis mee en gedroeg zich voorbeeldig. Zusje Fanny kreeg tussendoor ook voordeur vier gepresenteerd. Nu moeten we er weer volop invliegen want de weken vliegen voorbij en de eerste verhuurperiode nadert snel.

 

TOP

index