NL | FR
 
 

 

Van idee tot project

->Januari 2008
->Zomervakantie 2008
->Oktober 2008 op zoek naar een lokatie
->Maart 2009 Compromis de vente
->April 2009 indienen aanvraag bouwvergunning en voorbereiding

Januari 2008

Begin 2008 boekten wij onze zomervakantie, wij wilden graag bij een koppel gaan logeren die ooit de stap waagde om naar Frankrijk te emigreren. Onze bedoeling was om met die mensen te praten over hun ervaringen zodat wij beter konden inschatten of dit voor ons een haalbare stap in ons leven zou zijn.

TOP

Zomervakantie 2008

 

huisDe zomervakantie 2008 brachten wij door op Domaine Lachaud bij Ernst en Hennie Pels . We verbleven er in hun gite. Dit was eigenlijk een verbouwde stal grenzend aan hun huis.

Ernst en Hennie waren reeds vele jaren geleden naar Frankrijk geëmigreerd. Eerst om er te werken, ze leidden er een jeugdcolonie. Nu om er van de natuur en de rust te genieten.
Ernst kan echter het werken nog niet volledig vaarwel zeggen en blijft vanuit Frankrijk nog steeds jeugd begeleiden bij creatieve schoolopdrachten.
Meer info kan u steeds vinden op zijn websites :

-> www.leesin.nl

-> www.mijnmusical.nl

 

tuinHet gezellige huisje ligt in een prachtig domein, midden in de ongeschonden natuur. Samen met onze kinderen vonden wij het heerlijk om hiervan mee te genieten.

Het was bij deze vriendelijke nederlanders dat wij onze eerste vragen konden stellen met betrekking tot emigreren naar deze streek.

Deze informatie liet ons toe te oordelen of dit ook voor ons gezin een stap kon zijn om van een droom een levenswerk te maken.

 

 

 

schuur

De dochter van Ernst en Hennie, Inge werkt bij een makelaar in Argentat. Van haar kregen wij enkele adressen van gebouwen die wij konden gaan bezoeken tijdens ons verlof. Zo kwamen wij toen voor de eerste keer aan bij de schuur in Vaujour.

 

 

 

Uiteraard was deze vakantie er niet alleen om plannen te maken, uitstappen en het zwembad in combinatie met de natuur maakte deze vakantie tot de meest geslaagde vakantie ooit.

zwembad restaurant paardrijden fietsen

TOP

Oktober 2008

Tijdens de herfst vakantie 2008 zijn wij terug naar de Corrèze gegaan, deze keer bij een ander nederlands koppel Stan en Manja. Zij verhuren ook gites in de buurt van Argentat.

sneeuwTijdens die week hadden wij afspraken met verschillende makelaars uit de streek, de vrijdag hadden wij ook een afspraak met een plaatselijke architect gepland.De verschillende bezoeken leverden echter weinig op, niks kon ons meer bekoren dan de schuur in Vaujour die wij reeds in de zomer hadden bezocht.

De week leerde ons ook hoe grillig de natuur in de Corrèze wel kan zijn, op zondag aangekomen bij 20 graden, dan is het weer helemaal omgeslagen en de dinsdagmorgen was het landschap helemaal wit. Tegen de vrijdag was het terug 15 graden.

TOP

 

 

Compromis de vente

Na het bezoek in oktober startten onderhandelingen over prijs en aanvraag CU om bestemming van het gebouw te veranderen van " gebruik voor landbouw" naar " gebruik voor woonst". Een maal de CU in orde was hebben wij de compromis de vente getekend en kon de architect aan het werk.
De compromis de vente is zo opgesteld dat de definitieve verkoop pas doorgaat als de bouwvergunning goedgekeurd is, target datum is 15 juni 2009. Om dit te kunnen halen is het noodzakelijk dat de aanvraag ingediend is tegen 01 april 2009.

TOP

Bouwvergunning

Archtect Bernard Irrondelle uit St-Privat tekende voor ons de plannen om de schuur om te bouwen tot privé woongedeelte en 3 gîtes.
1 gîte voor 8-10 personen en 2 gîtes voor 4-6 personen.
De doelstelling om de aanvraag in te dienen tegen 01 april 2009 hebben we gehaald, momenteel wachten wij dus op de goedkeuring.

Ondertussen kunnen we niet zomaar wachten, als we bij een goedgekeurde vergunning snel willen vertrekken om nog tijdig aan de verbouwingen te kunnen beginnen moeten wij ook met de voorbereidingen starten.
Eind april konden wij een caravan op de kop tikken, met de hulp van de ouders van Sally zijn we deze nog wat gaan opfrissen en nazien zodat we ze nog tot in de Corréze kunnen trekken.

Op vrijdag 19 Juni kregen wij het verlossende nieuws te horen dat de goedgekeurde bouwvergunning op de gemeente was aangekomen.
Op maandag 22 juni heeft de burgemeester ook haar goedkeuring gegeven en ze op de post gedaan.
Op donderdag 25 juni was de bouwvergunning officieel in ons bezit.

Dit was voor ons het signaal om er voluit tegenaan te gaan, eindelijk konden wij het nieuws aan iedereen verkondigen, want pas nu was het ook voor ons zeker dat het echt kon doorgaan.

Vanaf hier stopt het verhaal over het ontstaan, de verdere belevenissen zijn te volgen vanop het dagboek
-> dagboek

 

TOP

index